ACNEWS

Kitört a dízelpánik!

Közben szerdától a benzin is 500 forint felett lesz.

Hirdetés
Ad image

Közben szerdától a benzin is 500 forint felett lesz.

Egyre nagyobb a pánikhangulat az üzemanyag árak körül. A drasztikus növekedést már mindenki érezheti a bőrén, ugyanis holnaptól az üzemanyagok ára a holtankoljak.hu információi szerint  tovább növekszik. A 95-ös benzin literenkénti átlagára 5 forinttal 501 forintra nő, a gázolaj literenkénti átlagára marad 512 forint.

A hír hallatán sokan pánikszerű felvásárlásba kezdtek, hiszen enélkül az Euro 5-ös és annál újabb dízelmotorok elektronikája letilt, a járművek nem indulnak el. Grád Ottó, a Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára a napi.hu-nak elmondta, a környező országokban hirtelen többszörösére ugrottak az eladások, amelyre az ellátási lánc egyszerűen nem volt felkészülve.

„Mivel az igény nagy, a műtrágyagyártók ki fogják ezeket elégíteni, ugyanakkor arra számítani kell, hogy az adalék ára magasabb, mint korábban. Később ez vissza fog állni a leállásokat megelőző szintre hiszen a nagyobb kereslet most kizárólag a pánik következménye, a dízelautók, az áruszállítók vagy a mezőgazdasági gépek nem fognak hirtelen többször akkora utat megtenni, mint pár hónappal korábban. Fontos észben tartani, hogy az AdBlue nem tartható el túl sokáig, így a drágán megvett készletek lehet, hogy a hulladékudvarokban végzik” – hívta fel a figyelmet Grád Ottó.

„Ha valaki nem talál AdBlue-t valamelyik benzinkúton, akkor hívja fel a nagy láncok ügyfélszolgálatát, ők segítenek majd abban, hogy hol tud hozzájutni az adalékhoz” – javasolta a szakember.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés