ACNEWS

Klicsko durva gyomrost vitt be a korrupt ukrán kormánynak

Vitalij Klicsko / Fotó: Shutterstock
Vitalij Klicsko / Fotó: Shutterstock
Kijev polgármestere egyáltalán nem fogta vissza magát, kijelentette a nyilvánvalót, miszerint korrupt az ukrán kormány.
Hirdetés
Ad image

A háború kitörése óta még mindig nem találkozott egymással Zelenszkij és Kijev polgármestere, Vitalij Klicsko. A jelek szerint nem is fog, ugyanis az ökölívó világbajnok meggyomrozta a miniszterelnökét. Azt állította, korrupt az egész ukrán kormány. Szerinte Zelenszkij túl keveset tesz az országban tapasztalható korrupció elleni küzdelem érdekében. Klicskótól a német Funke médiacsoport egy interjúban azt kérdezte: a kormány jó úton jár-e a korrupció elleni küzdelemben.   

„Ezt a kérdést bármelyik állampolgárnak felteheti, és biztos vagyok benne, minden állampolgár azt fogja mondani, hogy nem” – szögezte le a kijevi polgármester. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök többször hangoztatta, hogy szigorúan harcolni fog az államapparátusban a korrupció és a hűtlen kezelés ellen. E küzdelem sikerének bizonyítása egyben előfeltétele országa uniós tagságának. Néhány nappal ezelőtt Mikola Szolszkij mezőgazdasági miniszter lemondott, miután meggyanúsították egy korrupciós ügyben.   

A Zelenszkijjel való kapcsolatát illetően Klicsko az ukrán vezető politikusok közötti kohézió hiányát nehezményezte. „Sajnos a háború idején nincs egység a politikai erők között” – mondta Klicsko. A polgármester hangoztatta, hogy a háború kezdete óta többször is megpróbált találkozni Zelenszkijjel. „Sajnos még nem volt alkalmam személyesen találkozni vele. Valószínűleg más dolga van” – fogalmazott. Fontos, hogy a jelenlegi helyzetben elfelejtsük a politikai ambíciókat – idézte a mandiner.hu. „Egy ilyen helyzetben politikai versenyt folytatni ostobaság” – tette hozzá Klicsko. Aki jó eséllyel óriási többséggel megnyerné a választásokat, és elkergetné a székéből Zelenszkijt. Azonban az ukrán miniszterelnök a háborúra hivatkozva rendeletet hozott a választások elhalasztására.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés