ACNEWS

2024. April 24.   |   György napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Könyvek árasztották el a Duna-partot

Fotó: MTI/Balogh Zoltán
Fotó: MTI/Balogh Zoltán
Megnyílt a 94. Ünnepi Könyvhét és 22. Gyermekkönyvnapok a fővárosi Vörösmarty téren.
Hirdetés
Ad image

A június 11-ig tartó könyvhéten 170 kiállító kötetei mellett számtalan könyvbemutató, dedikálás, beszélgetés, koncert és egyéb program várja a közönséget a Vörösmarty téren, a Vigadó téren és a Duna-korzón.

Margócsy István irodalomtörténész, kritikus, Petőfi Sándor életművének szakértője arról szólt, hogy az idei könyvhét összemosódik az időben és térben is kiemelt bicentenáriumi Petőfi-ünnepségsorozattal. Minden fórumon Petőfi neve zeng, egyszerre felülről irányított és spontán módon – jegyezte meg a kutató, feltéve azonban a kérdést: vajon tényleg közel van-e a ma olvasóihoz Petőfi. Mint kiemelte, Petőfire elsősorban költőként kellene figyelni. „Petőfihez akkor kerülünk közelebb, ha életművét nem különleges esetként kezeljük, hanem mint a magyar irodalom jelenségét” – fogalmazott.

A hagyományoknak megfelelően a könyvhét ünnepélyes megnyitóján adták át a Szép Magyar Könyv 2022 verseny díjait is. A 94. Ünnepi Könyvhéten csütörtöktől vasárnapig 170 kiállító kötetei mellett számtalan könyvbemutató, dedikálás, beszélgetés, koncert és egyéb program várja a közönséget a Vörösmarty téren, a Vigadó téren és a Duna-korzón.

(MTI)

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés