ACNEWS

Kopogtatás nélkül: meteorit csapódott éjjel a hálószobába

Fotó: unsplash
Fotó: unsplash
Meteorit csapódott egy lakóházba a New Jersey állambeli Hopewell Townshipben - közölték a hatóságok. Átütötte a ház tetejét, és a hálószobában landolt.
Hirdetés
Ad image

Az eset idején senki sem tartózkodott a hálószobában, és sérülésekről sem érkezett jelentés.

A rendőrség még dolgozik a becsapódó képződmény természetének pontos meghatározásán, bár a tisztviselők azt gyanítják, hogy a Eta Aquariidák meteorrajhoz köthető.  

Az Eta Aquariidák meteorraj évente visszatérő égi jelenség, általa a híres Halley-üstökösből származó törmelékek zúdulnak a Föld légkörébe. Az égi esemény május 27-ig tart.

„Megérintettem a dolgot, mert azt hittem, hogy csak egy kő” – mondta Suzy Kop, aki azt is elmondta, hogy a kő az apja hálószobájának tetején keresztül esett le, „és forrró volt.”

„Hálát adok Istennek, hogy az apám nem volt itthon” – tette hozzá.  

A meteoritok a Föld sűrű légkörébe érve a nagy sebesség, a hihetetlenül erős súrlódás és nyomás miatt perzselő hőmérsékletet érhetnek el, bár a földet elérve általában jelentősen lehűlnek.

Az űrsziklák becsapódása állandó, de az ritka, hogy egy otthonba vagy lakott területre csapódnak, mivel bolygónk nagy részét óceánok vagy beépítetlen területek borítják.

A New Jersey-i hatóságok szerint a hétfőn becsapódott meteorit mérete körülbelül 10×15 centiméteres volt. Képes volt áthatolni a tetőn, a mennyezeten és lyukat ütni a padlózatba – írja a CNN.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés