ACNEWS

2024. October 06.   |   Brúnó, Renáta napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Le kellett zárni a világ leghosszabb tengeri hídját

Fotó: Shutterstock
Fotó: Shutterstock
A Yagi szupertájfun orkán erejű széllel és heves esőzésekkel jelentős fennakadásokat okoz Dél-Kínában, és a régió gazdasági központjait is fenyegeti.
Hirdetés
Ad image

A világ leghosszabb tengeri hídját, amely Hongkongot Makaóval és a Guangdongban található Zhuhai-val köti össze, és 55 kilométer hosszú, már le kellett zárni a tájfun miatt. Nem egyszerű hídról van szó, hanem egy tengeri úthálózatról, ami néha a föld alá is bekúszik.

Az év egyik legerősebb vihara akár 245 kilométer/órás szélsebességgel közeledik Hainan és Guangdong tartományok partjai felé. A tájfun első gazdasági hatásai már érezhetők: a hongkongi tőzsde pénteken zárva maradt, és a repülőterek az egész régióban felfüggesztették a működést – írja a krone.at.

Yagi, amelynek ereje a hét eleji, Fülöp-szigetek északi részén történt pusztítás óta több mint kétszeresére nőtt, várhatóan péntek délutántól ér partot a kínai partok mentén, a Hainanban található Wenchangtól a Guangdongban található Leizhouig.

A kínai kormány munkacsoportokat küldött a tartományokba, hogy összehangolják az áradások és viharkárok elleni megelőző intézkedéseket. Egyelőre a harmadik legmagasabb, 8-as szintű tájfun marad érvényben, ami azt jelenti, hogy számos üzlet zárva marad, és a közlekedést is erősen korlátozzák.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés