ACNEWS

Lebénul a Lufthansa hétvégére

Fotó: Pixabay
Fotó: Pixabay
A Verdi szakszervezet a héten csütörtöktől szombat reggelig sztrájkba hívta a földi kiszolgáló személyzetet a német légitársaságnál.
Hirdetés
Ad image

A Lufthansa ügyfelei a hétvégére járattörlésekre számíthatnak. A Verdi hétfőn felszólította a légitársaság földi személyzetét, hogy csütörtökön és pénteken figyelmeztető sztrájkba lépjen.

Az „utasokkal kapcsolatos területeken” a munkabeszüntetés csütörtök reggel 04:00 órakor kezdődik és szombat reggel 07:10 órakor ér véget a szakszervezet szerint. Számos járattörlésre kell számítani.

A szakszervezet ezzel a március 13-14-re tervezett ötödik kollektív tárgyalási forduló előtt szeretné növelni a légitársaságra nehezedő nyomást – írja a zdf.de.

„Senki számára sem érthető, hogy miközben ez a cég a héten rekord éves eredményt jelent be, hogy az igazgatósági tagok bónuszát jelentősen megemelik, a földön dolgozók 13 eurós órabérrel egyes esetekben már azt sem tudják, hogyan lehet megélni Németország drágább városaiban” – mondta Marvin Reschinsky, a Verdi tárgyalója.

Február 20-án a legnagyobb német légitársaság földi személyzetének egynapos figyelmeztető sztrájkja már nagyrészt megbénította a működést. A Lufthansa járatainak többségét összesen hét németországi repülőtéren törölték, ami mintegy 100 000 utast érintett.

Közvetlenül a figyelmeztető sztrájk után a vállalat vezetése és a Verdi ismét béremelésről tárgyalt. A szakszervezet szerint azonban a Lufthansa alig javított az ajánlatán.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés