ACNEWS

Ledobta kiskutyáját a negyedikről egy budapesti férfi

Fotó: pixabay
Fotó: pixabay
A férfi - ismeretlen előzmények után - felfokozott indulati állapotban ledobta yorkshire terrier kutyáját lakásának 20 méter magasságban lévő, 4. emeleti teraszáról
Hirdetés
Ad image

Az elszenvedett sérülések következtében a kutya elpusztult. Az eset három éve történt, de a bíróságnak csak most sikerült ítéletet hoznia.

A férfit állatkínzás miatt ötven nap elzárással sújtotta a Pesti Központi Kerületi Bíróság – tájékoztatta a Fővárosi Törvényszék csütörtökön az MTI-t. A bíró a szerdai ítélet szóbeli indokolásában hangsúlyozta, „a férfi tette egyszeri, indulati cselekmény volt, amelynek áldozata a kiskutya lett”.

A bíróság álláspontja szerint a védtelen élőlénnyel szembeni erőszakos magatartásnak büntetőjogi következménye kell, hogy legyen. Enyhítő körülményként értékelték a vádlott büntetlen előéletét és súlyos betegségét, valamint azt, hogy hosszabb idő telt el azóta, súlyosító körülményként vette figyelembe ugyanakkor a „cselekmény gátlástalanságát”. „A kiszabott 50 nap elzárás büntetés alkalmas arra, hogy a vádlottat, de akár másokat is visszatartson hasonló jellegű bűncselekmények elkövetésétől” – közölte a törvényszék.

Az ítélet nem jogerős, a vádlott és védője fellebbezést jelentett be a döntés ellen. Az eljárás másodfokon a Fővárosi Törvényszéken folytatódik.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés