ACNEWS

Lefejezték a határőrséget: kirúgták a főparancsnokot és 2 helyettesét

Fotó: Pixabay
Fotó: Pixabay
Az volt a bűnük, hogy hagyták külföldre szökni a korrupcióért elítélt Catalin Chereches nagybányai polgármestert.
Hirdetés
Ad image

Azonnali hatállyal leváltották Romániában Victor Stefan Ivascu rendőrfőbiztost, a határrendőrség parancsnokát és három helyettese közül kettőt. Ugyanis a korrupcióért börtönbüntetésre ítélt Catalin Chereches nagybányai polgármester Magyarországra szökött. Amiért őket tették felelőssé. Minderről vasárnap este adott ki közleményt Catalin Predoiu belügyminiszter. Ezzel egyidőben elrendelte, hogy a tárca ellenőrző testülete vizsgálatot folytasson a határrendészet máramarosi regionális parancsnokságán.

Mások is áldozatul estek

De vizsgálat folyik a magyarországi Csengersimával közúti összeköttetést teremtő – petei határátkelőnél is. Ennek célja, hogy kiderüljön: milyen mulasztások következtében távozhatott Romániából a hatósági felügyelet alatt álló nagybányai polgármester. Akinek szökése miatt mások is áldozatul estek a belügyminiszter haragjának. Így kirúgták a hatósági felügyelet megszervezésében is illetékes belügyi titkosszolgálat megyei vezetőjét. Valamint távozott a rendőrség speciális műveleti egység regionális vezetője is.

Körözik a polgármestert

Mint azt az AcNews megírta, Nagybánya magyargyűlölő polgármesterét csúszópénz többrendbeli elfogadása miatt 5 év letöltendő szabadságvesztésre ítélte a kolozsvári táblabíróság. A jogerős ítéletet pénteken hirdették ki, de Chereches aznap reggel egy rokonának érvényes személyi igazolványát felmutatva a petei határátkelőn keresztül elhagyta az országot. Kiderült, fegyelmi vizsgálat indult az ellen a határrendész ellen, aki a kérdéses személygépkocsiban utazók okmányait ellenőrizte. A szökésben lévő nagybányai politikus ellen nemzetközi körözést adtak ki – írta az MTI.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés