ACNEWS

Letartóztatták a svájci farkas meggyilkolásáért felelős vadászokat

Mindkét vadász súlyos börtönbüntetésre számíthat Fotó: police.hu
Mindkét vadász súlyos börtönbüntetésre számíthat Fotó: police.hu
„Örökre tiltsák el a vadászattól a kisfiát veszélyeztető apát, aki szégyent hozott a magyar vadásztársadalomra.”
Hirdetés
Ad image

Pénteken letartóztatta a bíróság a svájci farkas meggyilkolásáért felelős két nyíregyházi vadászt. Bár megtagadták a vallomástételt, egy hónapig a rács mögött ülve lesz idejük arra, hogy együttműködjenek a hatósággal.

A Miskolci Törvényszék Sajtóosztálya szerint azért volt szükség a legsúlyosabb kényszerítő intézkedésre, mert a várható súlyos ítélet miatt mindkét vadász esetében fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye. Annyi bizonyos, hogy egy vadász megkérte a társát, tanítsa meg lőni a 9 éves kisfiát. Hidasnémeti külterületén találkoztak a Svájcban nyomkövetős nyakörvvel ellátott farkassal, amit állítólag a kisfiú lelőtt.

Hitetlenkednek a vadászok

Ezt követően telefonon riasztották a gyerek apját, aki a helyszínre sietett. Ott szembesült azzal, hogy a fia mit tett. Levágta a védett állatról a 4 ezer eurós nyakörvet, majd azt a Hernád folyóba dobta. A farkas tetemét pedig utána ismeretlen helyre szállította. Mint azt az AcNews megírta, áprilisban lelőtték azt a fiatal farkast, amelyik Svájcból érkezett Magyarorszára. A TEK akkor házkutatást tartott az egyik lehetséges elkövetőnél, de kiderült, neki nincs köze a védett állat kilövéséhez.

„Az életszerűségét kétlem, hogy 9 éves kisfiú képes lett volna elejteni. Az a golyós puska akkorát rúg, hogy a gyerek hármat bukfencezik. De ha így volt, akkor örökre tiltsák el a vadászattól a kisfiát veszélyeztető apát, aki szégyent hozott a magyar vadásztársadalomra” – fejtegette az AcNews-nak egy neve elhallgatását kérő, felháborodott vadász.

16 év börtönt kaphat az apa

„Alapos a gyanú, hogy a ravaszt a gyerek húzta meg, de a nyomozás sikere érdekében a részletekről nem adhatunk felvilágosítást” – válaszolta az AcNewsnak Dr. Barkó Tamás járási vezető ügyész, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség szóvivője. Így folytatta: „Az apa, aki a fegyvert a gyerek kezébe adta, természetkárosításért 3 évig, kiskorú veszélyeztetése miatt 1-5 évig, lőfegyverrel visszaélés miatt pedig 2-8 évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható. A másik vadásznak szintén természetkárosítás és kiskorú veszélyeztetése miatt kell felelnie.”

Az AcNews megkereste Földvári Attilát, az Országos Magyar Vadászkamara (OMV) szóvivőjét, aki elmondta: még nem kaptak a rendőrségtől hivatalos értesítést.

„Felháborodva és megdöbbenve állunk az ügy előtt, várjuk a bíróság ítéletét. Azt is elfogadhatatlannak tartjuk, hogy bárki egy kisgyermek kezében csőre töltött fegyvert adjon. A vadászkamara elhatárolódik az összes becsületes vadász nevében a történtektől – nyilatkozta lapunknak az OMV szóvivője.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés