ACNEWS

Letérdelt az euro a forint előtt, rohanjunk pénzt váltani

Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Most érdemes a turistáknak uniós pénzt váltani a nyaralásra, mert félő, hogy hamarosan feltápászkodik és megrázza magát.
Hirdetés
Ad image

Az elemzők is elismerik, hogy szépen erősödött a forint az euróhoz képest. Azonban tartanak tőle, hogy ez a folyamat nem tart sokáig. Ezért a nyaraláshoz most érdemes eurót venni, amit 387-es szinten jegyeznek – javasolták az RTL Híradónak nyilatkozó szakértők. Az economix.hu szerint forint az elmúlt hetekben három havi csúcsára erősödött, miután a jegybank lassítani kezdett a kamatcsökkentéseken. 

A csatornának nyilatkozó elemzők a folytatásban gyengülést várnak, például az Egyensúly Intézet szerint hamarosan 400 forintba kerülhet egy euró. Aki teheti, most váltson pénzt a nyaralására – javasolták az RTL híradójának nyilatkozó szakértők. Az MNB kommunikációjából az szűrődik le, hogy lassabban fogja csökkenteni a kamatot, ami vonzó lehet a nemzetközi befektetők számára.

„Hogyha a magyar kamat relatíve magasabb, mint a nemzetközileg más devizákban elérhető mondjuk dollár vagy euró kamatok, akkor több befektető fog forintot vásárolni, ez az erősödés irányába hat” – magyarázta Szabó Barna, az Egyensúly Intézet vezető közgazdásza. Szerinte a forinterősödés átmeneti: idén átlagosan valahol 395 és 400 forint közelében várható az euróárfolyam, és jövőre fokozatosan akár a 410-419 forintot is elérheti. A jegybank tovább csökkenti a kamatot, így egyre kevésbé lesz vonzó a nemzetközi befektetők számára forintot tartani – fogalmazott Szabó Barna. Gergely Péter, a Biztosdöntés.hu pénzügyi szakértője szerint „valamennyi készpénzt érdemes lehet magunkkal vinni” a nyaralásra, amit akár már most érdemes lehet lefoglalni, mert „ezzel egyrészt fixáljuk az árat, hogy mennyibe fog kerülni, hiszen ezek is változhatnak menet közben”.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés