ACNEWS

Los Angelesben küzd a bántalmazás ellen a magyar sztárriporter

Budavári Fülöp angolul tanul, műsorvezető iskolába készül

Hirdetés
Ad image

Budavári Fülöp angolul tanul, műsorvezető iskolába készül

Közel 130 ezer követővel rendelkezik, volt már a Ninja Warriror és a Sztárban sztár riportere. A reggeli műsorok állandó vendége volt, magyar lányok megőrültek érte, mégis úgy döntött, hogy köddé válik. Tavaly nyáron arra jutott, hogy vesz egy repjegyet magának, foglal egy AirBnB-t egy hónapra, és kipróbálja, milyen az élet Los Angelesben. Budavári Fülöppel beszélgetett az AcNews.

Milyen volt a kezdet?

A legelső időszak volt a legnehezebb, ugyanis nem ismertem itt senkit. A Magyarországon megszokott életszínvonalamból jócskán lejjebb kellett adnom, mert az első néhány napban már szembesültem azzal, hogy itt mennyivel drágább az élet. Itt most nem luxuskiadásokra kell gondolni, hanem egy egyszerű heti bevásárlásra a közértben. Ez is sokszorosa az otthon megszokott áraknak. Arról nem is beszélve, hogy soha életemben nem volt lakótársam, akivel osztoznom kellett volna. Itt viszont természetesen nem volt pénzem egy teljes lakást kibérelni, így maradt a szobabérlés és a lakótárs.

Most már azért sikerült berendezkedni?

Most már tudom, hogy azért vannak olcsóbb alternatívák a legtöbb dologra. Viszont eleinte információ hiányában odamentem, amit Google keresések alapján találtam. Ezek nyilván nem a legpraktikusabb megoldások voltak. Ahogy egyre több időt töltök itt, úgy egyre ügyesebben bánok a pénzemmel is. Otthon szinte soha nem főztem, nem is voltam a legtehetségesebb szakács. Viszont mióta rá vagyok szorulva, egyre könnyebben készítem el a kedvenc ételeimet anélkül, hogy étterembe mennék.

 

 

Miből tartod fenn magad? Nem éppen a legolcsóbb helyet választottad magadnak…

Az otthoni szponzorációim szerencsére megmaradtak itt is, enélkül sokkal nehezebb dolgom lenne. Szomorúan látom, hogy amikor más influencerek kijönnek ide, azt mutogatják az otthon élőknek, hogy itt is fényűző luxuséletet élnek az otthoni pénzből. Ez szerintem az esetek döntő többségében sajnos nem igaz.

Az angyalok városa híres arról, hogy lépten-nyomon világsztárba ütközik az ember. Te is találkoztál velük?

Los Angelesben tényleg igaz, hogy az emberrel nagyjából bármi megtörténhet. Nagyon nagy különbségek vannak a város különböző pontjai között közbiztonsági szempontból is. Ha az ember egy kevésbé biztonságos környéken él, sajnos nagyon könnyen megeshet vele, hogy kirabolják akár az utcán. Viszont ugyanígy nagyjából bármilyen csoda megeshet. Az ember akár a konditeremben, szórakozóhelyeken vagy egy bevásárlóközpontban könnyen belebotlik különböző világsztárokba.  Én láttam már így Katy Perryt, Sam Smitht és Madonnát is.

Ilyenkor kicsit mindig fegyelmeznem kell magam, hogy ne jöjjön ki belőlem a rajongó énem, ami egyébként nem is igazán jellemző rám, de legyünk őszinték, ezek a személyek azért lázba hozzák az embert.

Miért pont Amerika?

A válasz egyszerű, ez a showbiznisz otthona, az angol nyelvvel rengeteg emberhez lehet elérni. Örülök, hogy beszélem a magyar nyelvet, ami szerintem az egyik legszebb és legnehezebb nyelv a világon. Lassan egy éve helyi anyanyelvi tanárokkal minden nap 4 órában fejlesztem az angoltudásom. Azért, hogy majd egyszer elég „amerikainak” hangozzék ahhoz, hogy itt is vezethessek műsorokat.  Ehhez a következő állomás majd egy itteni műsorvezető-színész iskola lesz.

 

 

Nemrégiben belekezdtél egy kampányba, a bántalmazás ellen emeled fel a hangod. Tapasztaltad korábban magadon a „bullyingot”?

Gyerekkoromban, az iskolában sokszor csúfoltak azért, mert súlyfelesleggel küzdöttem. Talán pont ez volt a motivációm, hogy a következő években szinte minden nap sportoljak valamit, és tegyek azért, hogy olyan testem legyen, amit büszkén mutatok meg bárkinek. Gyakran kérdezik tőlem, hogy itt kevésbé esik-e meg valakivel, hogy bántalmazás áldozatává váljon. Tekintve, hogy Los Angelesben hatalmas a diverzitás, és emiatt elfogadóbbak az emberek.

Erre a válaszom, hogy bizonyos körökben az edukatív, figyelemfelhívó kampányoknak köszönhetően, valamint a város sokszínűsége miatt tényleg befogadóbbak az emberek. Viszont azt gondolom, hogy az emberi természet sehol nem változik. Itt ugyanakkora szükség van a bántalmazás elleni harcra, mint otthon, Magyarországon. Illetve én, lévén, hogy Los Angelesben vagyok, egyedül Kaliforniáról tudok beszélni… Általánosságban Amerikáról nagyon nehéz állást foglalni, mert államonként nagyon eltérő társadalmi normák vannak.

Előfordult olyan is- akár akaratodon kívül nélkül bántottál meg másokat?

Szerintem nagyjából mindenki volt már élete során tudtán kívül bántalmazója valaki másnak. Ezzel kapcsolatban mindig azt szoktam mondani, hogy akkor beszélünk bántalmazásról, ha a bántalmazott azt úgy érzi. Ez egyénenként mindig változik, ezért könnyen megeshet az is, hogy valaki nem veszi észre a másikon, vagy ha észre is veszi, nem tudja felmérni a helyzet komolyságát.

Sajnos jócskán találkozunk olyan esetekkel, amikor utólag szembesülünk a bántalmazással, amikor már túl késő a felismerés. Ezért készítünk folyamatosan tartalmakat lassan két éve az @egyuttabantalmazasellen Instagram oldalra, ahol felhívjuk az emberek figyelmét a bántalmazás komolyságára.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés