ACNEWS

Prigozsint titokban temetik el ma délután

Fotó: Képernyőkép
Fotó: Képernyőkép
Oroszországban nyilvánosan gyászolják Prigozsint, de titokban temetik.
Hirdetés
Ad image

Oroszországban is egyre hangosabbá váltak azok, akik részleteket követeltek Prigozsin temetéséről. Ortodox szokás szerint a halottat néhány napon belül örök nyugalomba kell helyezni. Putyin pedig abban a kínos helyzetben találta magát, hogy „végtisztességet” kellene adnia ellenfelének.

A Kreml hallgat a Wagner-főnök Prigozsin temetéséről. „A temetésről egyelőre nincs információm” – mondta hétfőn Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője az Interfax ügynökség szerint. „Amint döntés születik, valószínűleg nyilvánosságra hozzuk” – tette hozzá.

Az orosz közvélemény nagy része, valamint a nyugati kormányok továbbra is azt feltételezik, hogy a Wagner-főnök magángépe szándékosan zuhant le.

Alekszandr Baunov orosz politikai elemző a diktatúrákra jellemző büntetési mintát, sőt „egy maffiaállam vonásait” látja a történtekben. Már a szovjet diktátor, Joszif Sztálin alatt is gyakori volt, hogy „a megsemmisítés előtt még egyszer közel engedték az ellenséget/árulót”, és azt a látszatot keltették, hogy minden meg van bocsátva. Putyin Prigozsinnal és Wagner parancsnokaival is találkozott a Kremlben a wagner-felkelés után.

„A maffiáról szóló filmek jellegzetessége, az ellenséges csoportok és főnökeik látszólag kibékülnek, aztán hirtelen egymásra lőnek” – mondta Baunov.  

A temetést az orosz ortodox hagyományok szerint néhány nappal a haláleset után meg kellett volna tartani. Maffiajellegzetesség (lenne) az is, hogy a likvidátor ájtatosan részt vesz az általa titkon kivégzett temetésén. Elvileg Prigozsin is „számíthat” erre a „megtiszteltetésre” – hiszen egykor megkapta az Oroszország Hőse kitüntetést – írja a krone.at

Ám ezt a gondot már, úgy tűnik, maffiásan megoldották: hírek szerint a Wagner-főnököt a „család kérésére” – jelentsen ez bármit is – , szűk családi körben helyezik végső nyugalomba Szentpéterváron – méghozzá ma.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés