ACNEWS

Magyar Péter így robbantotta ki a médiaháborút

Magyar Péter / Fotó: Shutterstock
Magyar Péter / Fotó: Shutterstock
Ügyes húzás volt az ATV-stúdiójából kihúzni. Magyar ismét uralja a közbeszédet, és mire vége lesz az esetleges pereknek, már senkit sem érdekel. A megvádolt médiumokon ott marad a bélyeg.
Hirdetés
Ad image

Miután Magyar Péter hétfő este botrányos módon távozott az ATV stúdiójából, a Facebook csoportjában közzétette több tévés munkavállaló, szerkesztő, főszerkesztő vallási hovatartozását. Mindezt úgy, hogy az érintettek a közzétett munkakörük alapján beazonosíthatók – írta a media1.hu.

Az AcNews az ügy kapcsán megkereste a Magyar Újságírók Országos Szövetségét (MÚOSZ).

„Magyar Péter arról tájékoztatott, hogy az ATV egyes munkatársaival kapcsolatban a felekezeti kötődésről nyilvánosan megjelent adatok alapján írt. Tehát az érintettek nyilvánosan felvállalták ezt a kapcsolatukat. Ha ez így van, akkor nem szegte meg a törvényt azzal, hogy erről ő is tájékoztatott. A MÚOSZ ez ügyben nem végez oknyomozást – nyilatkozta az AcNews-nak Kocsi Ilona, a MÚOSZ elnöke. Hozzátette: „A MÚOSZ még nem ad ki hivatalos közleményt az ügyben, így a személyes véleményemet mondom el. Meggyőződésem, hogy Magyar Péter hibát követett el, amikor jól beazonosítható módon közzétette az ATV munkatársainak felekezeti hovatartozását.”

És azóta boldog boldogtalan megszólalt. Más véleményen van Vicsek Ferenc, egykori ATV-s, a újságírószövetség alelnöke, mint Kocsi Ilona. Fontosnak tartotta saját példájával előhozakodni Rácz András Oroszország szakértő. Kifejette Magyar-ellenes véleményét a Pesti Srácok, Hadházy Ákos is posztolt és bokszolt egyet az ATV-be.,

Mindeközben Tényi István volt fideszes politikus közölte a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (NAIH) fordult bejelentéssel. Továbbá arról is beszámolt, a Budapesti Rendőr-főkapitányságon feljelentést is tett az ügyben, mert szerinte ki kell vizsgálni, hogy megvalósult-e a személyes adattal visszaélés vétsége.

És mindeközben egyre élesebb a Tisza Párt elnöke és az ATV vezérigazgatója között a pengeváltás.

Áll a bál. De ez még csak a nyitótánc volt.

És tényleg! Jött a frissítés!

Olyanokat is listázott Magyar Péter, akik nem is állnak kapcsolatban az adott egyházzal vagy soha nem vállalták azt nyilvánosan

A Media1-nek időközben többen azt állítják, hogy több ATV-s munkatársat is úgy szerepeltet Magyar Péter a valláslistáján, hogy azok soha nem vállalták fel vallásukat nyilvánosan, és olyanok is vannak, akiknek nem volt mit felvállalniuk, ugyanis nem tagjai a megnevezett egyháznak, azzal nem állnak, nem álltak kapcsolatban – tehát a lista több elemében is pontatlan.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés