ACNEWS

Már sétál az intenzív folyosóján a Bőnyben megkéselt Mirella

Fotó: szülői engedélllyel
Fotó: szülői engedélllyel
Kisöccse, a kilencéves Riki azóta sem mer visszamenni az iskolába, ahol a nővérét kevés híján megölte az osztálytársa.
Hirdetés
Ad image

„A kislányom egy hónap múlva lesz 13 éves, szeretnénk, ha a születésnapját otthon ünnepelné. Ehhez minden esélye megvan. Mirikém már túl van a műtét utáni első sétáján, az anyukájával kézen fogva ment végig az intenzív osztály folyosóján. Azonban minden egyes lépés, de még a lélegzetvétel is nagy fájdalmakkal jár számára – mesélte az AcNews-nak Horváth József, a megkéselt Mirella édesapja. – Tegnap felhívott az iskola igazgatónője, hogy nyugodtan el engedjük Rikit az iskolába, de a drámai történések óta nem volt. Nem engedjük, féltjük őt, hiszen az ő neve is szerepelt azon a halállistán. Ki tudja, hogy kinek van még ilyen az iskolában?”

Az osztálytársát védte, majd elájult

Mint azt az AcNews elsőként megírta, hétfőn reggel az első óraközi szünetben késelés történt a hatodikosok osztálytermében. A mindössze 12 éves tettes egy halállistát írt, hogy kiket akar megölni. Az első helyen Mirella szerepelt. Mindkét kislány hetes volt, így ők bent maradtak a tanteremben, míg társaik az udvaron játszottak. Csupán egy szemtanúja volt a szúrásnak, egy osztálytársuk, aki a látványtól sokkot kapott. A támadója hátulról szúrta meg Mirikét, aki megtántorodott, négyszer próbált leülni a székre. Mielőtt elájult, még annyi ereje maradt, hogy az osztályba belépő, gyanútlan kislányra rákiabált: „fuss, Zsófi, fuss…” Talán így akarta védeni őt… Mirella ezután az ajtónak tántorodott és összeesett.  

Rendőrök őrzik a faluban a békét

A késelés óta minden nap reggeltől estig rendőrök őrzik a nyugalmat Rétalapon és Bőnyben. Gyakran parkolnak járőrautók a szurkáló és az áldozat családja háza előtt. Nem titok, a letartóztatott kislány családja van veszélyben, félő, hogy Mirella távolabb élő rokonai szolgáltatnak igazságot. Tegnap József ügyvédhez fordult, hogy képviselje a szülőket a büntetőperben. Miközben hol a kórházba, hol a rendőrségre, hol az ügyvédhez siet, a média is állandóan keresi, nem győzi kapkodni a telefont. A nagycsaládos Józsefnek minden segítség jól jön ahhoz, hogy a kórházban maradhasson a kislánya mellett. Így viszont dolgozni nem tud. Csak jóérzésű olvasóinkban bízhatnak a szülők, hogy a családot ezekben a nehéz napokban is el tudják látni. Aki segíteni tud, az József és felesége alábbi számlaszámára küldhet pénzt: 12096736-01944145-00100009

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés