ACNEWS

Még III. Károly királynak is meg kell hajolnia előtte

A koronázó Canterbury érsek / Fotó: Roger Harris - wikipedia
A koronázó Canterbury érsek / Fotó: Roger Harris - wikipedia
Általában az embereknek meg kell hajolniuk III. Károly király előtt. De egy ember előtt még a király is térdet hajt. Akkor, amikor a Canterbury érsek, Justin Welby megkoronázza és felkeni őt.
Hirdetés
Ad image

A nagy, szent pillanatok embere: II. Erzsébet királynő gyászszertartása után a canterburyi érsek, Justin Welby most III. Károly király koronázásán is különleges szerepet kap. Az anglikán egyház legmagasabb rangú papja vezeti majd a Westminster-apátságban a szertartást: felkeni és megkoronázza Károlyt és feleségét, Camillát.

Még Károly király is meghajol majd előtte, hogy tiszteletét fejezze ki.

Welby, 2013 óta tölti be hivatalát, 2018-ban Harry herceget és Meghan hercegnével adta össze, de ő volt György, Lajos herceg és Charlotte hercegnő keresztelője is.

Welby a Times szerint hivatalba lépése óta készül e kivételes eseményre. „Érsekként ő a tekintély a szertartáson – nem a korona, nem a Westminster-apátság” – mondta egy bennfentese. Ennek ellenére a szertartást szorosan egyeztették a palotával.

Károly király egyik különleges kívánsága, hogy a koronázási szertartáson más vallások is részt vegyenek. „Szigorúan ügyeltünk arra, hogy más vallások papjai is képviseltessék magukat anélkül, hogy kompromittáló keveredés lenne” – mondta Welby néhány hete a Sky News televízió szerint.

Az érsek tisztában van azzal, hogy milyen nagy feladat hárul a vállára a koronázással. Egyszer arról álmodott, hogy korona nélkül jelenik meg a koronázáson – árulta el a Channel 4-nek adott tavalyi interjújában.

Welby személyes célja a koronázással kapcsolatban egyszerű, de mégis magasztos: azt szeretné, ha a király „örömmel telve” hagyná el a Westminster-apátságot – mondta nemrég.  

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés