ACNEWS

Meghalt a 70 évig vastüdőben élő Paul Alexander

Paul Alexander Fotó: Képernyőkép / Yooutube
Paul Alexander Fotó: Képernyőkép / Yooutube
Paul Alexander hét évtizedig élt a kétméteres vastüdőben, miután 1952-ben gyermekbénulásban megbetegedett.
Hirdetés
Ad image

Paul Alexander, akit „a vastüdős ember” vagy „Polio Paul” néven ismertek 78 éves korában elhunyt.

Paul 1952-ben a texasi Dallasban gyermekbénulásban szenvedett. Csak a fejét, a nyakát és a száját tudta mozgatni, és majdnem meghalt, mielőtt még az orvosok vastüdőbe tették. A gép hét évtizeden át életben tartotta, de a GoFundMe oldalának frissítéséből kiderült, hogy hétfőn elhunyt.

A bejegyzés így szólt: „Paul Alexander, ‘A férfi a vastüdőben’ elhunyt. Miután gyerekként túlélte a gyermekbénulást, több mint 70 évet élt egy vastüdőben. Ez idő alatt Paul főiskolára járt, ügyvéd lett, és publikáló író. Története messzire eljutott, és világszerte pozitív hatással volt az emberekre. Paul hihetetlen példakép volt, akire továbbra is emlékezni fognak. Paul, hiányozni fogsz, de mindig emlékezni fognak rád. Köszönjük, hogy megosztottad velünk a történetedet.” – írták.

A szervező Christopher Ulmer mostanra letiltotta a GoFundMe adományokat. Az oldal több mint 143 000 dollárt gyűjtött össze, amelyet eddig a férfi orvosi költségeinek fedezésére és a lakhatása biztosítására fordítottak – írja a DailyStar.

Paul kiadta korábban életrajzi, ‘Három perc egy kutyáért: Életem egy vastüdőben’ című könyvét 2020-ban. A Guinness World Records elismerte, hogy ő töltötte a leghosszabb időt vastüdőben élve.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés