ACNEWS

2024. July 27.   |   Liliána, Olga napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Meghalt a férfi, akinek a Keresztapát köszönhetjük

Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Albert S. Ruddy, aki a Keresztapa és a Millió dolláros bébi című filmek producere volt, május 25-én rövid betegség után elhunyt.
Hirdetés
Ad image

Nevéhez olyan sorozatok is kötődnek, mint a Walker, a texasi kopó és a Hogan hősei. A Ronald Reagan Medical Centerben halt meg – közölte a család szóvivője. A férfi 94 éves volt.

Albert egyike annak a kilenc producernek, aki valaha is két vagy több Oscar-díjat szerzett a legjobb filmek kategóriájában.

Nemrég Miles Teller alakította a férfit abban az Az ajánlat című minisorozatban, amely Ruddy tapasztalatait mutatja be az 1972-es A keresztapa készítéséről, amit Coppola rendezett és Mario Puzóval közösen adaptált Mario Puzo bestseller regényéből.

„Albert valóban egyike volt a nagy hollywoodi egyeduralkodóknak” – mondta Az ajánlat rendezője, Dexter Fletcher. „Az utolsó mohikánok egyike, aki nagyszerű filmeket alkotott, amelyek a mai napig hatással vannak és inspirálnak. A szerény kezdetektől a legmagasabb hollywoodi elismerésekig. Hihetetlen utazás volt az övé. Elérte puszta elszántságának, erős akaratának, fékezhetetlen energiájának és bájának, valamint a filmművészet iránti ritkán tapasztalható szeretetének köszönhetően.”

A Deadline magazin szerint az utolsó szavai ezek voltak: „A játéknak vége, de megnyertük a meccset.”

A producer utolsó nagyszabású munkája Eastwood 2021-es westerndrámája, a Cry Macho volt.

1930. március 28-án született Montrealban és New Yorkban nőtt fel. Fiatalon sportolt, családja elmondása alapján majdnem bekerült az olimpiai úszócsapatba. Kimagasló írói és produceri karrierje előtt programozóként dolgozott a híres Rand Corporation technológiai cégnél Santa Monicában. Pályafutása elismerései között szerepel két francia César-díj, két olasz David di Donatello-díj és a USC Scripter Award. A Sanghaji Filmfesztivál életműdíját is megkapta, 2007-ben pedig a Zürichi Filmfesztivál zsűrijének elnöke lehetett.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés