ACNEWS

Meghalt a magyarok kedvenc tv-sztárja

A Harvardon végzett olasz–amerikai ügyvéd, Anthony Petrocelli szerepe 1974-ben találta meg, az NBC csatornának készített sorozat három évada alatt összesen 44 részt forgattak le.
Hirdetés
Ad image

92 éves korában elhunyt Barry Newman színész, akit a magyar közönség leginkább a Petrocelli című bűnügyi sorozatból ismerhet.

A széria hozzánk csak a nyolcvanas években jutott el, így mire Newman itthon sztár lett, Hollywoodban már épp leszálló ágban volt a karrierje. Több híres filmben kapott kisebb szerepet, de az áttörés sosem jött el.

Barry Newman május 11-én halt meg egy NewYork-i kórházban – de csak most erősítette meg a hírt felesége, Angela a The Hollywood Reporter-nek – írja a Blikk.

Barry Newman nem sokkal a második világháború kitörése előtt született, fehérorosz származású édesanyától és osztrák apától, akik még első generációs bevándorlók voltak. Elegáns bostoni középiskola után antropológiát tanult a Brandeis Egyetemen, miközben komolyzenei képzést kapott: szaxofonon és klarinéton játszott magas színvonalon. Az egyetem után bevonult a seregbe, ahol a zenekarba is beválogatták, a leszerelés után pedig a Columbia Egyetemen kapott ösztöndíjat, hogy doktori címét antropológusként megszerezhesse.

New Yorkba költözött, ahol egy barátja, aki a Lee Strassberg színiakadémiára járt, elhívta magával egy órára, ahol Newman sorsa megpecsételődött. Antropológusdoktor sosem lett, de színészként jelentős kar­riert futott be, nemcsak filmen, de a Broadway színpadain is.

(via)

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés