ACNEWS

2024. September 07.   |   Regina napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Megszűnt a Haladás, gyászolnak a szombathelyi szurkolók

Fotó: Pixabay
Fotó: Pixabay
Nemrég még az NB III-as őszi szezonra készült a nagymúltú futballklub, mára már se ügyvezetője, se játékosa nem maradt.
Hirdetés
Ad image

Gyászolnak a Szombathelyi Haladás szurkolói, megszűnt a nagymúltú egyesület, a focicsapat az NB III-as licencét is visszaadta. Ezzel hivatalosan is megszűnt vasi futballcsapat, a Hali. A klub honlapján egy rövid, alig hétsoros közleményben számoltak be a szomorú esetről.

„Kedd délután megtartotta tulajdonosi taggyűlését a Szombathelyi Haladás Kft. – írták. – A mai volt az ügyvezető igazgató Szántó Erzsébet utolsó hivatali napja és mivel a taggyűlés nem választott helyette új ügyvezetőt, a cég hivatalos képviselő nélkül maradt. Lemondott a felügyelőbizottsági tagságáról a többségi tulajdonos Haladás Marketing Kft. képviselője, Homlok Tibor is és az önkormányzat delegáltja, Unger Richard. Az Illés Akadémia delegáltja már korábban lemondott.”

A taggyűlésen kiderült, hogy a Szombathelyi Haladás Kft-nek nincs már igazolt labdarúgója. Eldőlt az is, hogy a Szombathelyi Haladás Kft. visszavonja NB III-as nevezését. A csapat mögött végig kitartó Haladás Szurkolói Kör közösségi oldala könnyező emojikkal adott hírt a történtekről.

A Szombathelyi Haladás VSE 1919-ben alakult meg. Legnagyobb sikereiként háromszor játszott döntőt a Magyar Kupában: 1975-ben, 1993-ban és 2002-ben. A bajnokságban a legjobb eredménye a 2009-es NB I-es bronzérem. A csapatból mások mellett olyan nagyszerű futballisták mutakoztak be a magyar válogatottban, mint Szabó Imre, Novák Dezső, Halmosi Zoltán, fia, Halmosi Péter, Illés Béla vagy Király Gábor. 

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés