ACNEWS

Mel Brooks folytatja a Világtörténelem című filmjét

Mel Brooks folytatja negyven éve bemutatott Világtörténelem - 1. rész című filmjét - számolt be róla a deadline.com.

Hirdetés
Ad image

Mel Brooks folytatja negyven éve bemutatott Világtörténelem – 1. rész című filmjét – számolt be róla a deadline.com.

A 95 éves, Oscar-díjas művész a Hulu streamingszolgáltató számára készíti el a Világtörténelem – 2. rész című produkciót, de ezúttal egy nyolcrészes sorozat formájában. A forgatókönyvön már októberben elkezdenek dolgozni, a forgatás pedig 2022 tavaszán indulhat.

„Alig várom, hogy újból elmondhassam az igazságot az összes hamis sztoriról, amelyeket történelemként hitettek el a világgal” – közölte Brooks, aki írója és executive producere is lesz a filmnek.

A mozifilmként bemutatott eredeti  produkció a történelem különböző pillanatait parodizálta, a kőkorszaktól és a Római Birodalomtól kezdve az Ószövetségen át a francia forradalomig. A főszerepeket Brooks, Dom DeLuise, Madeline Kahn, Harvey Korman, Gregory Hines, Cloris Leachman, Mary-Margaret Humes és Sid Ceasar játszotta. A második részen is dolgozik majd executive producerként Nick Kroll, Wanda Sykes, Ike Barinholtz, David Stassen és Kevin Salter. A folytatás várhatóan az emberiség történetének francia forradalom után következő bő kétszáz évével foglalkozik majd. (MTI)

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés