ACNEWS

Miért ma délután jön el a világvége – nem a csak a Nap miatt

Napfogyatkozás /Fotó: shutterstock
Napfogyatkozás /Fotó: shutterstock
Ma délután teljes napfogyatkozás lesz látható. Sokak szerint pedig ez lesz az utolsó, amit valaha látni fogunk. A világnak ma ugyanis vége szakad. Legalább is az amerikaiak szerint.
Hirdetés
Ad image

Ma, április 8. rettentően fontos dátum a csillagászat szerelmeseinek. Amerika több országában is lehet majd látni a teljes napfogyatkozást. Itthon nem. De ez a jelenség milliók számára nem azért fontos, mert az életükben egy soha vissza nem térő jelenséget láthatnak, hanem mert szerintük ez lesz az utolsó. Sokan ugyanis a világ végét datálják erre az eseményre. És bár Magyarországról a jelenség nem lesz látható, a világvége minket is érint.

De miért jelenti ez egyesek számára a világvégét? A NewsPrima szerint a konteósok az elméletüket Jónás prófétával támasztják alá. A történet időszámításunk előtti 8. században kezdődik, amikor Jónás próféta elvándorolt a bibliai Ninive városába. Jövendölése szerint, ha a lakosok nem gyónják meg bűneiket, akkor a város a porral lesz egyenlő hamarosan. A prófécia kihirdetése pillanatában sötétbe borult a város. Teljes napfogyatkozás történt. A kérdés jogos. Mi köze van az amerikai napfogyatkozásnak Jónás prófétához, valamint miért más ez az alkalom, mint a többi? A hipotézis azon alapszik, hogy a Bibliában történtek újra megismétlik önmagukat. A napfogyatkozás ugyanis látható lesz az ohiói és az indiánai Ninive városában is. Így, akik hisznek az elméletben biztosak benne, hogy ez a ma ismert világ utolsó pillanatait jelentheti.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés