ACNEWS

Brit emberiesség: Noé bárkájára zsúfolják a migránsokat

Fotó: Youtube / SkyNews
Fotó: Youtube / SkyNews
Az 500 migráns befogadására szánt óriási bárka hagyta el a cornwalli dokkot, és Dorset felé vette az irányt.
Hirdetés
Ad image

A Bibby Stockholm elhagyta falmouthi kikötőhelyét, és várhatóan a dorseti Portlandbe, a célállomásra vontatják. A 305 láb hosszú bárkát májusban hozták a cornwalli vizekre ellenőrzés és felújítás céljából.

Az 1970-es években épült, 10 659 tonnás, 222 kabinos megahajónak már egy hónapja Portlandben kellett volna kikötnie. Az uszályon végzett munkálatok azonban késtek, és csak ma reggel kezdték meg a vontatók a hajó kivontatását a falmouthi kikötőből – írja a Mirror.

A Belügyminisztérium szóvivője azt mondta: „Megerősíthetjük, hogy a Bibby Stockholm már úton van a kikötőbe. A hajók alternatív szállásként való használata, ahogy európai szomszédaink már teszik, kedvezőbb a brit adófizetők számára, és a közösségek számára is könnyebben kezelhető, mint a költséges szállodák. Továbbra is rendkívül szorosan együttműködünk a helyi önkormányzatokkal és a legfontosabb partnerekkel, hogy felkészüljünk a menedékkérők e hónap végi érkezésére, és a lehető legkisebbre csökkentsük a helyi lakosokat érintő zavarokat, többek között jelentős pénzügyi támogatással.”

Rishi Sunak miniszterelnök szóvivője elmondta: „A közvélemény egésze számára az a helyes, ha eltávolodunk attól a helyzettől, hogy az adófizetők napi 6 millió fontot költenek arra, hogy ezeket az embereket szállodákban helyezzék el. Ez nem jó pénzkihasználás. Nyilvánvaló, hogy ez a helyi területekre is terven kívüli nyomást gyakorol. Úgy gondoljuk, hogy jobb, ha olyan speciális helyszíneket nyitunk, amelyeket az ide érkező bevándorlók elhelyezésére terveztek, és a Bibby Stockholm esetében erre törekszünk.”

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés