ACNEWS

El kell-e elmondanunk az igazat a Mikulásról?

foto: illusztráció / pixabay
foto: illusztráció / pixabay
Meddig érdemes titkolni az igazságot a Mikulás létezéséről
Hirdetés
Ad image

Az ünnepek körül gyakran érzik úgy a szülők, hogy ideje lenne elmondani a gyereknek: valójában nincs is Mikulás. Azon morfondíroznak, baj-e ha a gyermeküknek hazudnak? Mások azon a véleményen vannak, hogy ez a történet a gyerekkor egyik nagy öröme, amit nem szabad tönkre tenni.

A tudomány szerint a gyerekek nagy valószínűséggel bíznak a szüleikben, és elhiszik nekik a hazugságot is. Ez gyakran még akkor is így van, ha nyilvánvaló, hogy nem mondanak igazat. 

Egy szociálpszichológus szerint, ha lehetővé teszik a kisgyermekek számára, hogy higgyenek az olyan fantasztikus figurákban, mint a Mikulás, az északi sarki manók és a mágikus rénszarvasok, az bizonyos készségeket fejleszthet, ezért a gondolkodásuk és a szociális fejlődésük szempontjából jobb, ha hagyjuk működni a fantáziájukat. Ugyanis a Mikulás varázslatos ötlete egyben „a remény és a belé vetett hit szimbóluma, amely megtanítja a gyerekeket a példaképek értékeire, a családi kötődésre”.

Nem szükséges a szülőknek dönteni arról, hogy mikor mondják el a valóságot. Az lassan úgyis kiderül, egy idő után maguktól is rájönnek. Múlik az idő, és nem valószínű, hogy a gyermek, mire a középiskolába megy, még mindig hisz a Mikulás történetben – írta a psychologytoday.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés