ACNEWS

Milliókat fizetnek a szülők, hogy a fiúk hajléktalanként élhessen

Fotó: Shutterstock
Fotó: Shutterstock
Egy kamasz úgy döntött, hogy vonatokon szeretné leélni életét. A szülei pénzén finanszírozza hajléktalan életmódját és utazza be Európát.
Hirdetés
Ad image

A 17 éves német fiú, Lasse Stolley azzal került fel a címlapokra a napokban, hogy a Deutsche Bahn kocsijaiban éli le az életét. Lasse a NewYork Post beszámolója szerint egy éves bérlettel utazgat, ami körülbelül 9300 euróba, azaz 3,6 millió forintba kerül. Ebben persze benne vannak a kiegészítő jegyek is, hiszen a hajléktalan tinédzser elsőosztályon utazik és gyakran elhagyja Németország területét. Naponta körülbelül 965 kilométert tesz meg. Esténként, vagy amikor teheti, a vonaton alszik, az étkezőkocsiban reggelizik, a vonaton lévő mosdókagylóban mossa ki a ruháit. Amikor leszáll, keres egy nyilvános uszodát vagy közösségi házat, ahol tud zuhanyozni.

A vonaton való élet megadja nekem a szabadságot, hogy bármikor megválaszthassam, hová akarok menni. Reggelente a Balti-tenger mellett reggelizek, este pedig az Alpokban élvezem a naplementét. a lehetőségek végtelenek!” – írta a digitális nomád egy nemrég közzétett Instagram-bejegyzésében.

Stolley a legtöbb napon az utasok között ül a fülkékben egy asztalnál, hogy a laptopján ügyködhessen. Dolga végeztével előveszi nyakpárnáját és a pokrócát, majd a zajszűrős fejhallgatója segítségével alszik egy nagyot. Így telnek a mindennapjai most már egy éve. Ezalatt az idő alatt több nemzeti parkot, műemléket is meglátogatott, sőt az északi fényt is megnézte északon. Egy alkalmazás segítségével tervezi meg az útvonalait. Napközben gyakran fel-alá ingázik ugyanazon az útvonalon és csak éjjel száll át egy éjszakai járatra, hogy új helyen kössön ki.

Lasse még 2022-ben, 16 éves korában találta ki, hogy számára ez lenne a legideálisabb életmód, azonban a szülei kezdetben nem támogatták fiúk ötletét. Végül azonban beadták a derekukat és pénzt is adtak a kamasznak a célja megvalósításához. Lasse egyetlen hátizsákba sűrítette az életben maradáshoz szükséges holmiját, ami mindössze négy pólóból és két nadrágból, valamint egy neszesszerből és a laptopjából áll. A célja, hogy az útinaplójáért egyszer fizessen neki a Deutsche Bahn, hiszen mára már a cég szakértőjévé avanzsált.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés