ACNEWS

Milliókat nyúlt le a plébánostól két somogyi nő

két évig nem hiányzott lottójátékosnak az 1,9 milliárd forintos mesés vagyon Fotó: Virág Márton
két évig nem hiányzott lottójátékosnak az 1,9 milliárd forintos mesés vagyon Fotó: Virág Márton
A gyanútlan lekész azt hitte, biztonságban lesz a pénze a magát banki ügyintézőnek mondó, ismeretlen nőnél.
Hirdetés
Ad image

Pénzmosás miatt emelt vádat a Kaposvári Járási Ügyészség azzal a két nyírségi nővel szemben, akik bűncselekményből származó pénzek fogadása érdekében nyitottak bankszámlákat. Több millió forintot kaszáltak így, amit átadtak a megbízóiknak.

Áldozatuk egy Somogy vármegyében tevékenykedő plébános volt.  Az ügy azzal kezdődött, hogy két kisvárdai nő egy ismeretlen férfi tanácsára bankszámlát nyitott a nyírségi városkában. Ugyanis azt az ígéretet kapták a megbízójuktól, hogy cserébe 100-100 ezer forintot kapnak tőle. A nők ráálltak az alkura. Majd egyikük felhívta egy Somogy vármegyében élő plébánost. Elhitette vele a szokásos mesét, miszerint ő egy banki ügyintéző. És azért telefonál, mert nincs biztonságban a pénze abban a bankfiókban, amelyiknél a számlája van. A korábbi gyanús utalásokra hivatkozva megszerezte a plébánia folyószámlájának eléréséhez szükséges netbankos hozzáférés adatait és a bankkártya adatokat.

Rá is vette a gyanútlan atyafit, hogy utalja át a pénzét az általa megadott két új bankszámlaszámra. Amint megérkeztek a milliók, a nyírségi asszonyok felvették a pénzt, amit átadtak a megbízójuknak. A Kaposvári Járási Ügyészség benyújtott vádiratot a Nyíregyházi Járásbíróságra. Abban a két büntetlen előéletű nővel szemben börtönbüntetés kiszabására tett indítványt azzal, hogy a végrehajtását a bíróság próbaidőre függessze fel.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés