ACNEWS

Minden ukrán katonára három orosz harcos jut

Fotó: Illusztráció / Youtube
Fotó: Illusztráció / Youtube
Az orosz hadsereg jelenleg fölénybe került az ukrajnai háborúban. Több a csapattartalék, Kína és Észak-Korea pedig anyagilag is támogatja.
Hirdetés
Ad image

„Az ukrán hadseregnek jelentős” nyugati katonai segítségre lesz szüksége ahhoz, hogy megfordítsa a helyzetet” – mondta hétfőn Nils Andreas Stensönes, a norvég katonai hírszerzés vezetője.

„Ebben a háborúban Oroszország jelenleg erősebb helyzetben van, mint egy évvel ezelőtt, és hamarosan még nagyobb előnyre tesz szert. Moszkva körülbelül háromszor annyi csapatot tud mozgósítani, mint Ukrajna. Az ország a vártnál jobban alkalmazkodik a szankciókhoz, és az ipar képes elegendő lőszert, harci járművet, drónokat és rakétákat gyártani” – mondta Stensönes.

Stensönes szerint az orosz hadsereg támogatást kap Irántól, Fehéroroszországtól és Észak-Koreától. Megállapításai szerint Kína nem fegyvereket szállít, hanem gépeket, járműveket, elektronikát és alkatrészeket, amelyek hasznosak az orosz védelmi ipar számára.

A norvég kormány közben F-16-os vadászgépeket akar szállítani Ukrajnának. Az Ukrajna elleni közel két évvel ezelőtti orosz támadás óta az amerikai kormány a legnagyobb támogató – írja a krone.at.

„Magában Ukrajnában idén több ezer nagyobb hatótávolságú drónt gyártanak le” – mondta Mihajlo Fedorov ukrán digitalizációs miniszter. Jelenleg akár tíz cég is gyárthatna olyan drónokat, amelyek képesek lennének elérni moszkvai és szentpétervári célpontokat. „A nagy hatótávolságú kamikaze drónok kategóriája egyre nő. Két évvel ezelőtt ez a kategória még nem is létezett.”

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés