ACNEWS

Mire ügyelj, ha nőként ülsz taxiba

Fotó: Pixabay
Fotó: Pixabay
Fel kell készülnöd néhány opcióra, ha beszállsz valakinek az autójába.
Hirdetés
Ad image

Szerencsére sok jó fej taxis van az országban, de, – mint minden más foglalkozás esetén – itt sem tudhatjuk, éppen kivel akadunk össze. Hiszen gyakran hallunk olyan kellemetlen esetekről, amelyeknek a taxisok és a női utasaik a főszereplői. Milyen problémáink adódhatnak tehát egy átlagos taxiút során?

Sokan kerültünk már legalább egyszer olyan helyzetbe, amikor a sofőr annyira igyekszik kommunikálni, hogy nem is érdekli az utas válasza. A legtöbb esetben az ilyen viselkedés kicsit zavaró vagy szimplán bosszantó. Vannak azonban olyan helyzetek, amikor az ingerültség a tetőfokára hág. Szóbeli konfliktus alakulhat ki köztünk a sofőrrel. Nos, hogy ez hová vezet, az mindkét fél illemtudásán is múlik.

Előfordul, hogy a járművezető olyan beszélgetést kezdeményezhet, amitől kényelmetlenül érezzük majd magunkat. Ez különösen igaz akkor, ha este közlekedünk a városban. Gyakran a sofőrök túl nagy szabadságot engednek meg maguknak, és tesznek néhány illetlen célzást. Ezt semmiképpen sem szabad eltűrnünk. A nem megfelelő viselkedés első gyanújánál (obszcén gesztusok stb.) meg kell próbálni minél hamarabb elhagynunk az autót.

Nem mindig van gyermekülés a taxiban, és ha van is, senki sem garantálja, hogy az megfelel minden biztonsági előírásnak. Egyes esetekben a sofőrök egyszerűen felajánlják, hogy a gyermeket ülés nélkül helyezik el az utastérben. Eközben tájékoztatják a szülőt, hogy amennyiben a rendőrök igazoltatják őket, akkor a szülő vállalja a felelősséget és a bírságot. Ebbe soha nem szabad belemennünk, és nem is csupán a bírság összege miatt. Egy megfelelő gyermekülés nélküli balesetben a kicsik életveszélyes sérüléseket is szerezhetnek.

Térjünk vissza egy percre a taxiban egyedül utazó nőkhöz. Egyes sofőrök nem tudnak ellenállni annak, hogy ne kezdjenek flörtölni a nekik nagyon tetsző női utassal. Ilyenkor az a legjobb, ha nyugodtan és kedvesen lezárjuk a beszélgetést, és igyekeznünk kell elkerülni a félreérthető jeleket is. Kevesen tudják, de néhány taxisofőr a kulccsörgést invitálásnak veszi. Figyelni kell a gesztusokra is. A haj babrálását és a miniszoknyából kilógó meztelen láb öntudatlan mozdulatait félreértelmezheti a volán mögött ülő férfi.

Ezeket a szituációkat úgy lehet a legkönnyebben elkerülni, ha a megbízhatóságukról ismert taxitársaságokkal, illetve ismerős sofőrökkel utazunk.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés