ACNEWS

Molotov koktélt dobott egykori párja lakhelyére a csalódott férfi

A 23 éves férfi úgy döntött, megbosszulja, hogy a volt párja az egyik barátjával jött össze.

Hirdetés
Ad image

A 23 éves férfi úgy döntött, megbosszulja, hogy a volt párja az egyik barátjával jött össze.

A rendőrségre 2022. július 19-én reggel arról érkezett bejelentés, hogy Komlón, a Kossuth Lajos utcában az egyik lépcsőház ajtóüvegén bedobtak egy üveget, amelyben valószínűleg valamilyen éghető anyag is volt, mert két ajtó is megrongálódott.

A rendőrök rövid időn belül beazonosították a feltételezett elkövetőt. Kiderült róla, hogy a volt szerelme a társasházban tartózkodott az új párjánál, és mivel a kapcsolatuk megromlott, úgy döntött, megbosszulja, hogy a volt párja az egyik barátjával jött össze.

A rendőrök egy nap alatt elfogták az elkövetéssel gyanúsítható 23 éves helyi férfit, majd előállították, és kihallgatták gyanúsítottként, ahol elmondta, hogy július 18-án este italozott, majd úgy döntött, hogy valamilyen módon kárt okoz az exének, mivel az mást választott helyette. Benzint töltött egy üvegbe, majd egy ronggyal betömte a száját. A lépcsőházhoz ment, azonban ott rájött, hogy olyan magasra úgysem tudja feldobni, hogy a lakásba essen az üveg, ezért meggyújtotta a rongyot, majd a Molotov-koktéllal bedobta a lépcsőház ajtóüvegét, és elhagyta a helyszínt.

A férfit őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását.A gyanúsított a bűncselekmény elkövetését beismerte.

A Pécsi Járásbíróság 2022. július 22-én egy hónapra elrendelte S. B. gyanúsított letartóztatását közveszélyokozás bűntette kísérletének megalapozott gyanúja miatt.

A bűncselekmény elkövetésének körülményeire, a gyanúsított Gy. I.-vel fennálló kapcsolatára és a neki írt üzenetek tartalmára tekintettel fennáll annak a veszélye, hogy a terhelt szabadlábon hagyása esetén a megkísérelt bűncselekményt véghez vinné vagy szabadságvesztéssel büntetendő újabb bűncselekményt követne el.

A fentiekre tekintettel a bíróság szükségesnek és indokoltnak tartotta a gyanúsított letartóztatásának elrendelését.

A gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be a végzés ellen szabadlábra helyezés végett, az ügyész tudomásul vette a bíróság döntését, így a bíróság határozata nem végleges.

 

Police.hu/birosag.hu

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés