ACNEWS

Na, ne: tényleg 45 forintért adják a horvát vízparti házakat

Legradban bagóért kínálják a szebbnél-szebb vízparti házakat Fotó: Pixabay-illusztráció
Legradban bagóért kínálják a szebbnél-szebb vízparti házakat Fotó: Pixabay-illusztráció
Nem elírás, valóban 10 penny, azaz 45 forint -  ennyiért árulják Horvátországban a tengerparti, gyönyörűséges házakat.
Hirdetés
Ad image

Az észak-horvátországi Legrad 2018-ban indította el a kezdeményezést, hogy minél több embert vonzzon a térségbe. Az egykor a horvát terület második legnagyobb népességű központját ugyanis ma már csak mintegy 2 ezer ember lakja. Mindössze 10 penny-ért árulnak meseszép házakat Horvátország festői Legrad városában, de a vételhez szigorú feltételek társulnak – tudta meg a Mirror

A település az Osztrák-Magyar Monarchia 1918-as összeomlása óta kikerült a perifériára, a lakossága pedig egyre fogyatkozott. A kormány emiatt úgy döntött, hogy a település lélekszámának növelése érdekében egy frappáns megoldással rukkol elő. Ennek értelmében akár 45 forintnak megfelelő penny-ért is megvásárolhatók a Horvátország festői és vízparti városában található házak, viszont ehhez több szigorú feltételt is teljesíteni kell. 

A házak megvásárlásához a pályázóknak 45 év alattiaknak kell lenniük, házasságban vagy legalábbis kapcsolatban kell élniük, és büntetlen előéletűnek kell lenniük. „A program 2018-as indulása óta ma már több gyerek él itt, mint öt évvel ezelőtt” – írja a helyi újság. Ezt tapasztalva a falucska úgy döntött, hogy új bölcsődét nyit. Sabolić, Legrad polgármestere büszkén mesélte, hogy eddig már öt házat sikerült eladni, és három család be is költözött, és azóta gyermekeik is születtek. 

Legrad 2021-ben 19 üres házat és elhagyatott építkezési területet bocsátott árverésre. Ám ezek mind eléggé romos állapotban voltak akkoriban, némelyekből hiányoztak az ablakok vagy az ajtók, mások nagyon penészesek voltak. A Reuters szerint ezek közül 17-et már el is adtak. Nem meglepő módon a program iránt hatalmas az érdeklődés egész Horvátországban, de a lehetőség híre az egész világon elterjedt, egészen Dél-Amerikáig.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés