ACNEWS

Nagy-Britannia és Albánia együttműködik a La Manche csatornán illegálisan átkelők hazatelepítésében

Nagy-Britannia ki akarja használja Albániával folytatott kitűnő együttműködését annak érdekében, hogy gyorsan visszaküldje hazájukba a La Manche csatornán ezekben a hetekben feltűnően magas számban illegálisan érkező albánokat - jelentette ki Priti Patel belügyminiszter szerdán.

Hirdetés
Ad image

Nagy-Britannia ki akarja használja Albániával folytatott kitűnő együttműködését annak érdekében, hogy gyorsan visszaküldje hazájukba a La Manche csatornán ezekben a hetekben feltűnően magas számban illegálisan érkező albánokat – jelentette ki Priti Patel belügyminiszter szerdán.

Brit sajtóértesülések szerint a nyár első felében a csatornán kis hajókon a szigetországba érkezők csaknem 40 százaléka albán volt. E hét elején rekordot döntött a csatornán keresztül illegálisan átkelők száma.

Patel kijelentette, hogy szívtelen embercsempészek és szervezett bűnbandák albánok tömegeit csábítják a veszélyes útra azzal a hazugsággal, hogy megéri az Egyesült Királyságba vándorolniuk.

Hozzátette, hogy a Tiranával folytatott együttműködés kiváló színvonalának köszönhetően London „minden lehetőséget megragad azoknak az albánoknak a gyors hazatelepítésére, akiknek nincs joguk az országban tartózkodni”. Ez a művelet várhatóan már a jövő héten megkezdődik – tette hozzá.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés