ACNEWS

Ne féljen a változó kor jellemző tüneteitől

Fotó forrás: EverDem
Fotó forrás: EverDem
A menopauza minden nő életében bekövetkezik.
Hirdetés
Ad image

Az úgynevezett változó kortól a legtöbben félnek, ennek oka elsősorban az, hogy nincsenek tisztában azzal, pontosan mit is jelent ez az állapot, és mivel jár.

A menopauza az az állapot, amikor a női hormonok termelődése csökken, a menstruáció pedig megszűnik. A kifejezés szó szerinti jelentése: a menstruáció vége. Többnyire 48 és 52 éves kor között alakul ki, és egyéntől függően 1-2 évig, de akár 5-10 évig is eltarthat. Fontos tudni, hogy nem betegség, hanem egy természetes életciklus.

“A klimax minden nőt érint, akár akarja, akár nem, így természetesen engem is. A menopauza jelentős életmódváltozást hozhat az életünkbe, és ennek elfogadása időbe telhet. Azt azonban fontos megérteni, hogy a menopauza egy természetes folyamat, amely együtt jár számos ismert, de nem várt állapotváltozással  is.” – mondta Slamovits-Horváth Beáta, az EverDerm Laser & Beauty Clinic ügyvezető igazgatója.

Slamovits-Horváth Beáta Fotó: Kis Mark

A klimax időszakában számos testi tünet jelentkezhet, amely sok kellemetlenséggel jár. Érzelmi labilitást is okozhat, amely nagyon megnehezítheti a mindennapokat. A változó kor korai szakaszában előforduló tünetek közé tartoznak a hőhullámok, a rossz közérzet és az alvászavar. Ezek a menopauza teljes időtartama alatt is megmaradhatnak vagy visszatérhetnek. A menopauza gyakori tünete lehet még a hasi típusú elhízás, a hajritkulás, hajhullás, a hüvelyszárazság és a gyakori vizelési inger, sőt az inkontinencia is.

Az inkontinencia továbbra is azon egészségügyi problémák közé tartozik, amelyről az ebben szenvedők nem szívesen beszélnek, mert kínosnak érzik. A héten korábban megjelent cikkünkben már írtunk a World Continence Week (Világ Kontinencia Hete) éves eseménysorozatáról, melynek célja, hogy segítsen csökkenteni azt a tabu- és szégyenérzetet, amelyek gyakran kísérik az inkontinenciaval élő embereket. A változókorral járó vizelettartási probléma teljesen természetes és gyakori tünet, mellyel  sok nőnek kell megküzdenie. Ugyanakkor ez nem azt jelenti, hogy ezt vagy a menopauza bármely más tünetét nem lehetne enyhíteni, kezelni.

Szerencsére számos módszer létezik a változó kor panaszainak kezelésére. Az egészséges életmód mellett ma már esztétikai kezelésekkel is lehet segíteni a menopauza valamennyi tünetének enyhítését. Az EverDerm Klinikán számos panaszra megoldást tudnak biztosítani az ott dolgozó szakemberek és orvosok, többek között az inkontinenciára is. (X)

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés