ACNEWS

2024. July 23.   |   Lenke napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Ne kövesd Nicole Kidman példáját

Fotó: EverDerm jóvoltából
Fotó: EverDerm jóvoltából
Egyre inkább a modern kultúra részévé válnak az esztétikai beavatkozások. De vajon jó az irány vagy inkább a természetesség lenne a cél?
Hirdetés
Ad image

 Az esztétikai beavatkozások, különösen a hírességek körében, egyre inkább a modern kultúra részévé váltak. A hollywoodi sztárok és közszereplők gyakran fordulnak plasztikai sebészekhez, hogy megőrizzék fiatalos megjelenésüket vagy javítsák kinézetüket, akár egy-egy szerep kedvéért. Azonban a mértékletesség hiánya gyakran okoz problémákat, és sok esetben a végeredmény messze eltér az eredeti szándéktól. Két ilyen ismert példa Nicole Kidman és Zac Efron, akik most megjelent Családi affér című filmjükkel kerültek a figyelem középpontjába. Sajnos nem teljesen a filmbéli alakításukkal, hanem azzal, hogy arcuk szinte felismerhetetlen már a túlzásba vitt esztétikai beavatkozásoktól.

Műanyag arcú celebek

Nicole Kidman, az Oscar-díjas színésznő, aki tehetségével és szépségével is lenyűgözte a világot, az utóbbi években a plasztikai sebészet túlkapásainak áldozataként került a reflektorfénybe. Az arcán végzett beavatkozások, beleértve a botox injekciókat és a feltételezett arcfeltöltéseket, jelentős változásokat okoztak megjelenésében. Kidman korábbi, természetes vonásai elmosódni látszanak a túlzott beavatkozások következtében. Az egykor rugalmas és kifejező arc ma sokszor merevnek és élettelennek tűnik. Kidman saját bevallása szerint is túl messzire ment a botoxszal. Egy interjúban elismerte, hogy túl sok botoxot használt, és ennek következtében az arca természetellenesen mozdulatlanná vált. Azóta visszatért a természetesebb megjelenéshez, de az esete jól mutatja, hogy milyen könnyű túlzásba esni, amikor valaki a tökéletességre törekszik.

Zac Efron, aki a „High School Musical” sztárjaként vált híressé, szintén a plasztikai sebészet túlkapásainak áldozata lett. Efron arca az évek során jelentős változásokon ment keresztül, és sokan úgy vélik, hogy ez nem csupán a természetes öregedés eredménye. A pletykák szerint Efron arcplasztikán és egyéb esztétikai beavatkozásokon esett át. Ő ugyan tagadja, hogy bármilyen plasztikai sebészeti beavatkozást végeztetett volna, de a rajongók és a média továbbra is találgatnak, hogy mitől változott meg ennyire az arca.

Kockázatos túlzásba esni

A hírességek gyakran nyomás alatt érzik magukat, hogy megőrizzék fiatalos külsejüket, és ennek következtében hajlamosak a túlzásba vitt beavatkozásokra. Az esztétikai beavatkozások túlzásba vitele azonban nem csupán a sztárok megjelenésére van hatással, hanem komoly egészségügyi kockázatokkal is járhat. A túlzott botox használat például az izmok gyengüléséhez és az arc mozgásának korlátozásához vezethet.

Fotó: EverDerm jóvoltából

A hírességek beavatkozásai nagy hatással vannak a társadalmi normákra és a szépségideálokra. A fiatalabb generációk gyakran a sztárok példáját követik, és úgy érzik, hogy nekik is plasztikai sebészhez kell fordulniuk, hogy megfeleljenek a társadalom elvárásainak, ami önmagában nem feltétlenül gond, de fontos, hogy a plasztikai sebészek a természeteségre törekedjenek. Ahogy az EverDerm Klinika esztétikai orvosai is mind a „természetes szépség fokozásának jegyében” végeznek esztétikai beavatkozásokat. Az esztétikai konzultációk pont arra hivatottak, hogy a páciens elvárásai és a természetes eredmény egyhangba kerüljenek a szakorvosok által egyeztetve. (X)

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés