ACNEWS

Négyéves cseh kislány döntött világrekordot a Mont Everesten

Fotó: Sasha és Zara / facebook /sasa jede
Fotó: Sasha és Zara / facebook /sasa jede
5364 méteren, -25 fokon érte el a négyéves kislány a Mount Everest táborát. Ez világrekord. Vele volt a bátyja és az édesapja.
Hirdetés
Ad image

Zara mindössze négyévesen világrekordot állított fel! Három hétig túrázott a Himalájában a hét éves bátyjával, Sašával és az édesapjával. Egészen a Mount Everest 5364 méteres magasságban lévő alaptáboráig jutottak el. Ezzel a cseh kislány a helyi média beszámolói szerint a legfiatalabb ember, aki elérte ezt a magasságot. A korábbi rekorder egy indiai fiú volt. Ő 5 évesen jutott fel az Everest alaptáborába.

Édesapjuk szerint a gyerekek több héten át, akár mínusz 25 fokos hőmérsékleten összesen 270 kilométert túráztak, és többezer méteres magasságot másztak meg.

A hosszú távok nem újdonságok a 4 éves kislány számára. Mint édesapja a Blesk című cseh médiumnak elmondta, Zara minden nap több kilométert gyalogol a dzsungelen keresztül, hogy eljusson az óvodába. A cseh család jelenleg Malajziában él.

„Azt akklimatizációnak köszönhetően a túra jól sikerült a gyerekekkel” – magyarázta a cseh édesapa. „Nagyon jó fizikai állapotának köszönhetően Zara több száz túrázót is megelőzött, akiknek többsége szintén a luklai repülőtérről indult az emelkedőre. A család a múlt hétvégén tért haza az Everest-kalandból. Most a Mount Everest helyett az „unalmas” dzsungelbeli hétköznapok várnak a gyerekekre.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés