ACNEWS

Netanjahu három feltételt szab a gázai háború befejezéséhez

Netanjahu miniszterelnök Fotó: Youtube / Képernyőkép
Netanjahu miniszterelnök Fotó: Youtube / Képernyőkép
A Gázában harcoló csapatoknál tett látogatása során Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök kijelentette, hogy Izrael "fokozni fogja a harcot az elkövetkező napokban".
Hirdetés
Ad image

 A „Wall Street Journal” című lap vendégcikkében a béke három feltételét nevezte meg: „A Hamászt el kell pusztítani, a Gázai övezetet demilitarizálni kell, és a palesztin társadalmat deradikalizálni kell. Ez a három előfeltétele a békének Izrael és palesztin szomszédai között a Gázai övezetben”.

Netanjahu visszautasította a nemzetközi bírálatokat: Izrael továbbra is „a nemzetközi joggal teljes összhangban” jár el. Izrael mindent megtesz annak érdekében, hogy a polgári áldozatok számát „a lehető legalacsonyabb szinten tartsa”.

Miközben az Izrael és az iszlamista Hamász közötti gázai háború könyörtelenül dúl, a háttérben folytatódnak a diplomáciai erőfeszítések a Hamász túszainak szabadon bocsátása érdekében. Joe Biden amerikai elnök a Fehér Ház bejelentése szerint megbeszélést folytatott Tamim bin Hamad Al Thani sejkkel, Katar emírjével.

Megvitatták a „sürgős erőfeszítéseket a Hamász által még mindig fogva tartott túszok, köztük amerikai állampolgárok szabadon bocsátásának biztosítására”. A Gázai övezetbe való humanitárius célú bejutás megkönnyítésére tett folyamatos erőfeszítések szintén a megbeszélés témája volt.

(via)

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés