ACNEWS

Netanjahu telefonon vonta felelősségre Putyint

Netanjahu miniszterelnök Fotó: Youtube / Képernyőkép
Netanjahu miniszterelnök Fotó: Youtube / Képernyőkép
Nethanjahu a kormányülést hagyta ott, hogy Putyint letolja.
Hirdetés
Ad image

A Miniszterelnöki Hivatal tájékoztatása szerint Benjámin Netanjahu miniszterelnök Vlagyimir Putyin orosz elnökkel folytatott mai telefonbeszélgetése során elégedetlenségét fejezte ki a Hamász elleni háború kapcsán a moszkvai tisztviselők által az ENSZ-ben és más fórumokon is bemutatott Izrael-ellenes álláspontjával – irja a TimesOfIsrael. (Netanjahu a kormányülést hagyta ott, hogy Putyinnal bezsélhessen.)

A miniszterelnöki hivatal közleményében azt írja, „határozott bírálatát fejezte ki Oroszország és Irán együttműködésével kapcsolatban”.

Hangsúlyozta, hogy bármely más ország, amely a Hamász október 7-i rohamával egyenértékű terrortámadást szenvedett el, legalább olyan erővel reagált volna rá, mint Izrael.

Netanjahu elismerését fejezte ki ugyanakkor az orosz erőfeszítésekért is, amelyek arra késztették a Hamászt, hogy kiszabadítson egy Gázában túszul ejtett izraeli-orosz férfit – áll a közleményben. ( Értesülések szerint két izraeli-orosz nőt is szabadon engedtek Moszkva nyomására, de Netanjahu nem említette őket, mivel azután őket bevonták a másnapi túszcserébe, és Izrael palesztin biztonsági foglyokat szabadított ki számukra.)

Netanjahu azt is kéri Putyintól, hogy gyakoroljon nyomást a Vöröskeresztre, hogy biztosítsa a megmaradt túszok látogatását, és gyógyszereket szállítson nekik.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés