ACNEWS

Nincs pocsékolás a Konyhafőnök VIP-ben!

Többekben is megfogalmazódott már a kérdés, hogy vajon a főzőműsorokban fel nem használt élelmiszerek, alapanyagok, húsok sorsa mi lesz a forgatás után. Az AcNews, most kiderítette.

Hirdetés
Ad image

Többekben is megfogalmazódott már a kérdés, hogy vajon a főzőműsorokban fel nem használt élelmiszerek, alapanyagok, húsok sorsa mi lesz a forgatás után. Az AcNews, most kiderítette.

Nagyon sokszor láthatjuk különböző főzőműsorokban, hogy a versenyzők a legkülönfélébb hozzávalókból állítják elő a szebbnél szebb fogásokat annak reményében, hogy a séfek elégedetten konstatálják ízérzékenységüket és kreativitásukat. A hét elején elindult az RTL Klub csatornáján a Konyhafőnök VIP, és ahogy az lenni szokott, a Piactér mindig friss hozzávalókkal, teljesen feltöltve várja a játékosokat. Ezen kívül nem először a feladatok közé tartozik, bizonyos állati eredetű alapanyagok előkészítése.

 

Az egyik adásban például egy egész csirkét kellett megkopasztaniuk, majd két különböző hús részét felhasználniuk. A tegnapi adásban pedig több sztárnak is ott helyben kellett megölnie egy tengeri állatot, hogy minél frissebben kerüljön a tányérra.

Sokakban felmerül azonban a kérdés, hogy a lebontott csirke maradéka, vagy a fel nem használt homár egy része hogyan végzi. Hogyan lehet, hogy a piactér mindig fel van töltve, sosem fogy semmiből a következő adásra? Nos, ennek mentünk most utána, ezért felkerestük a műsor sajtófelelősét, aki a következő választ adta a csatornától:

„Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy A Konyhafőnök szériáiban szinte alig van konyhai hulladék. Amit csak lehet, további felhasználás céljából elteszünk, ezáltal választható hús-alapanyagként bekerülnek a Piactéren a hűtőbe a versenyzők számára, vagy a későbbiekben a bemutató séffőzéseknél használjuk fel őket. Ami pedig romlandó, azt a háttérben dolgozó szakács kollégák frissen felhasználják a stábétkeztetéshez, hiszen minden nap főzünk a kollégáknak. Sőt, a „no waste” mozgalom jegyében rendszeresen szoktunk olyan kihívást is adni feladatként a versenyzőknek, amikor konyhai hulladékból kell készíteniük éttermi színvonalú ételt” – árulta el lapunknak az RTL Klub Magyarország.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Elindult az ACNews YouTube csatornája!

Mi vár rád a csatornánkon? Izgalmas, folyamatosan frissülő tartalmak, sztárinterjúk és aranyos kiskutyák!