ACNEWS

Nincs pocsékolás a Konyhafőnök VIP-ben!

Többekben is megfogalmazódott már a kérdés, hogy vajon a főzőműsorokban fel nem használt élelmiszerek, alapanyagok, húsok sorsa mi lesz a forgatás után. Az AcNews, most kiderítette.

Hirdetés
Ad image

Többekben is megfogalmazódott már a kérdés, hogy vajon a főzőműsorokban fel nem használt élelmiszerek, alapanyagok, húsok sorsa mi lesz a forgatás után. Az AcNews, most kiderítette.

Nagyon sokszor láthatjuk különböző főzőműsorokban, hogy a versenyzők a legkülönfélébb hozzávalókból állítják elő a szebbnél szebb fogásokat annak reményében, hogy a séfek elégedetten konstatálják ízérzékenységüket és kreativitásukat. A hét elején elindult az RTL Klub csatornáján a Konyhafőnök VIP, és ahogy az lenni szokott, a Piactér mindig friss hozzávalókkal, teljesen feltöltve várja a játékosokat. Ezen kívül nem először a feladatok közé tartozik, bizonyos állati eredetű alapanyagok előkészítése.

 

Az egyik adásban például egy egész csirkét kellett megkopasztaniuk, majd két különböző hús részét felhasználniuk. A tegnapi adásban pedig több sztárnak is ott helyben kellett megölnie egy tengeri állatot, hogy minél frissebben kerüljön a tányérra.

Sokakban felmerül azonban a kérdés, hogy a lebontott csirke maradéka, vagy a fel nem használt homár egy része hogyan végzi. Hogyan lehet, hogy a piactér mindig fel van töltve, sosem fogy semmiből a következő adásra? Nos, ennek mentünk most utána, ezért felkerestük a műsor sajtófelelősét, aki a következő választ adta a csatornától:

„Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy A Konyhafőnök szériáiban szinte alig van konyhai hulladék. Amit csak lehet, további felhasználás céljából elteszünk, ezáltal választható hús-alapanyagként bekerülnek a Piactéren a hűtőbe a versenyzők számára, vagy a későbbiekben a bemutató séffőzéseknél használjuk fel őket. Ami pedig romlandó, azt a háttérben dolgozó szakács kollégák frissen felhasználják a stábétkeztetéshez, hiszen minden nap főzünk a kollégáknak. Sőt, a „no waste” mozgalom jegyében rendszeresen szoktunk olyan kihívást is adni feladatként a versenyzőknek, amikor konyhai hulladékból kell készíteniük éttermi színvonalú ételt” – árulta el lapunknak az RTL Klub Magyarország.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés