ACNEWS

Orbán közbelép: rendet akar a bulinegyedben

Orbán Viktor / Fotó: Shutterstock
Orbán Viktor / Fotó: Shutterstock
A kormány szerint nem lehet tovább fenntartani a bulinegyed jelenlegi helyzetét. Azonnali beavatkozásokat sürgetnek.
Hirdetés
Ad image

A legfrissebb Magyar Közlönyben jelent meg a döntés, miszerint Belső-Erzsébetváros közbiztonsági helyzetének azonnali javítására van szükség. A kormány eszerint megvizsgálta a bulinegyed közbiztonsági helyzetét és arra jutott, „hogy Belső-Erzsébetváros közbiztonsági helyzete, különös figyelemmel a Budapest, VII. kerület Gozsdu udvar és környékén tartott rendezvényekre, kormányzati beavatkozást igényel.”

Ez alapján Orbán Viktor miniszterelnök június 15-ig adott haladékot Nagy Márton nemzetgazdasági miniszternek, hogy megvizsgálja egy esetleges új rendőrőrs létesítésének a lehetőségét. Emellett Pintér Sándor belügyminiszter feladata lesz, hogy biztosítsa az ehhez és a megfelelő közbiztonsághoz szükséges rendőri erőt.

A 24.hu arról számol be, hogy Niedermüller Péter a VII. kerület polgármestere a bejelentésre reagálva 10 órára rendkívüli sajtótájékoztatót hirdetett meg a Gozsdu udvarhoz. A politikus egyébként már korábban is hangoztatta, hogy szeretne rendet tenni a következő ciklusában. „A probléma nagyon összetett, így a megoldás sem lehet egyetlen jól irányzott csapás.” – fogalmazott. Elmondása szerint a negyed, illetve az egész kerület arculatát meg kell változtatni. Ennek első lépése szerinte az áldatlan taxiállapot rendezése, amihez a rendőrség segítéségét kérte. „Nem akarok lakosságcserét, de azt se, hogy a kerület lecsússzon.” – mondta.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés