ACNEWS

Orbán Viktor a III. világháború kitörését emlegeti

Orbán Viktor / Fotó: Shuttestock
Orbán Viktor / Fotó: Shuttestock
Orbán Viktor arról beszélt, hogy könnyen jelenthetik a jelenleg dúló harcok a III. világháború kezdetét is. A miniszterelnök szerint nem szabad félvállról venni a kérdést.
Hirdetés
Ad image

„Egyetlen világháború sem kezdődött úgy, hogy kiálltak a vezetők, és proklamálták, hogy most pedig világháború lesz. Nem így kezdődik” – mondta el Orbán Viktor miniszterelnök a Patriótának adott interjújában. A miniszterelnök elárulta, hogy mostanában egyre gyakrabban olvasgatja a világháborúk előtti jelentéseket. Ezekben pedig elmondása szerint közös, hogy az akkori vezetők mindegy szálig azt ígérték, hogy a háborúnak gyorsan vége lesz. A gond szerinte az, hogy a nyugati országok nem veszik komolyan a kérdést, mert ők nyerni szoktak.

„Benne vagyunk egy olyan folyamatban, amiről lehet, hogy tíz év múlva azt fogják mondani, hogy ez már a harmadik világháború elő eseményeihez vagy kezdeti eseményeihez tartozott” – fogalmazott Orbán Viktor, hozzátéve számításai szerint Európa országai eddig körülbelül 100 milliárd eurót öltek bele a háborúba. Az amerikaiak pedig még egyszer ennyit, ráadásul a háborús veszteségekhez tartozik a gazdasági fejlődés elmaradása is. A fenti összegből pedig Magyarország is kivette a részét, annak ellenére is, hogy Orbán szerint mi vagyunk az egyetlen ország, amelyik mindent megtesz, hogy kimaradjon belőle.

„Nekem ez az elejétől nem tetszett” – szögezte le az orosz-ukrán konfliktus kapcsán. Kifejtette, hogy a hivatalos adatközléseknek egyik oldalról sem szabad hinni. Ezzel párhuzamosan elárulta a magyar szolgálatok becsléseit is, amelyek szerint 500 ezer és 1 millió között lehet az áldozatok száma. A probléma szerinte az, hogy az uniós vezetők nem közölték, mennyi pénzből lehetne kiszorítani az oroszokat Ukrajnából, hanem csak annyit mondtak, Putyin nem győzhet. „Minden negyedévben megkérdezem, hogy van-e már kalkuláció arra nézvést, hogy mennyi lesz ennek a vége? És nincs válasz. Mert ők maguk se tudják” – mondta.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés