ACNEWS

2024. October 04.   |   Ferenc napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Őrjöngő bulldog roppantotta össze Timike koponyáját

Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Illusztráció / Fotó: Shutterstock
A bekattant, hatalmas kutya minden előjel nélkül támadt rá egy társasház udvarán az ötéves kislányra, akit valósággal megskalpolt.
Hirdetés
Ad image

Timike a csodával határos módon túlélte a bekattant, nagytestű bulldog támadását. Pedig a kislányt márciusban életveszélyes állapotban vitte a mentő a kórházba, ahol egy hónapig ápolták. A gyerek épp a nagymamájával volt egy társasház belső udvarán, amikor az egyik lakásból kirontott a felbőszült kutya. Úgy félresöpörte az idős asszonyt, hogy az a combcsontját törte – írta a blikk. Majd őrjöngve tépte, marcangolta Timikét, ahol csak érte.

Timike visszatért az óvodába

„Főleg a fejét érték a harapások, a koponyája is betört, az arckoponya súlyosan sérült – idézte a lap dr. Bogár Csilla, a győri Petz Aladár Kórház főorvosának korábbi szavait. Idegsebész, szájsebész és gyermeksebész dolgozott Timi sérülésein. Eltört az állkapcsa, amit lemezekkel rögzítettek, de égésplasztikai, illetve szemész szakorvos is segített a műtétsorozatban. A kislány arca annyira feldagadt a sérülések miatt, hogy mesterségesen kellett lélegeztetni, különben félő volt, hogy a légutak elzáródnak.

Timi ma már vidáman játszik kis barátaival az egyik soproni oviban. Néhány hete visszatérhetett a pajtásai közé, akikkel március óta nem találkozhatott. „Timi nagyon erős, okos, elfogadja önmagát és elfogadja, hogy lesznek még műtétei – mesélte a kislány édesanyja. – Szeptembertől pedig visszatérhetett az oviba, ami – akárcsak a barátai – nagyon hiányzott már neki. Társai örömmel fogadták a kislányt, aki nagyon gyorsan és ügyesen visszailleszkedett a csapatba, ez pedig a lelki gyógyulásban is segít neki.

Új gazdára lelt a bulldog

„Nekem viszont még mindig pszichológus és pszichiáter segít, hogy fel tudjam dolgozni, ami történt. Egyébként a körülményekhez képest már jól vagyunk, az életünk lassan visszatér a régi kerékvágásba” – árulta el a kislány édesanyja.

A kutya gazdája ellen folyik a nyomozás, viszont a bulldog jó kezekbe került. Hugót hivatalosan veszélyesnek nyilvánították, egy ideig a soproni gyepmesteri telepen élt. Onnan a Noé Állatotthonba vitték, új gazdája NOÉ szóvivője, Schneider Kinga lett. „Nem látogatható, csak ránk számíthat. Hihetetlen kedves, mosolygós, játékos, halk szóval irányítható, de a bélyeg, hogy bántott valakit, örökre rajta marad” – írta igen elfogultan a bulldogról a szóvivő.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés