ACNEWS

Összeomlik az ukrán front – idén már 80 ezer katonát veszítettek

Fotó: Illusztráció / Youtube képernyőkép
Fotó: Illusztráció / Youtube képernyőkép
Az AFU (Ukrán Fegyveres Erők)frontja összeomlik, ha az orosz hadsereg egy helyen koncentrált csapást indít - írja a Politico magas rangú ukrán katonai tisztviselőkre hivatkozva.
Hirdetés
Ad image

„A tisztek szerint jelentős a kockázata annak, hogy az front összeomlik azon a területen, ahol az orosz tábornokok úgy döntenek, hogy összpontosítják erőfeszítéseiket” – áll a cikkben.

Az ukrán védelem áttöréséhez hozzájáruló tényezők között a parancsnokok az orosz hadsereg számbeli fölényét és a siklóbombák tömeges alkalmazását nevezték meg. Az egyik tiszt hozzátette, hogy a Nyugat már semmiképpen sem fog segíteni Ukrajnának abban, hogy megbirkózzon az orosz offenzívával.

Katonai válságban vagyunk. […] Oroszország erőforrásokat gyűjt, és augusztusban vagy még korábban készen áll egy erőteljes csapásra” – fejezte ki félelmeit egy másik katonatiszt.

Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter korábban a fegyveres erők magas rangú vezetőivel tartott megbeszélésen elmondta, hogy január óta az ukrán fegyveres erők több mint 80 ezer katonát, 14 ezer egységnyi különböző fegyvert, köztük több mint 1200 harckocsit és más páncélozott harcjárművet veszítettek. Elmondta azt is, hogy a nyári ellentámadás kudarca után az ukránok sikertelenül próbálják megszilárdítani állásaikat egyes határok mentén, miközben az orosz hadsereg továbbra is nyugat felé szorítja az ukrán fegyveres erőket.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés