ACNEWS

Oszvald Marika beint EU-s szabályoknak

Hirdetés
Ad image

Az Európai Unió szigorítaná a jogosítvány megszerzését, illetve megtartását. A legendás komika viszont ezt vérlázítónak tartja.

Egy készülőben lévő Európai Uniós módosítás szerint a közeljövőben új szabályok vonatkozhatnak majd az idős sofőrökre.

Ha valaki meg szeretné tartani az érvényes jogosítványát 70 év felett is, annak meg kell majd ismételnie bizonyos teszteket az orvosi vizsgálaton felül – legfeljebb ötévente. Ha valaki betölti a 80. életévét, akkor pedig 3 évente kell bizonyítania, hogy még alkalmas arra, hogy a volán mögé üljön.

A módosítás célja, hogy növeljék a biztonságot az utakon, és 2050-re egyetlen baleset se történhessen meg.

Oszvald Marika pont egy hete töltötte be a 71. életévét, és híres arról, hogy imád a kormány mellé ülni. Nem csoda, hogy mennyire felháborítja az Unió tervezete.

„Szó sem lehet róla! Azt majd az orvos megmondja, hogy mikor vezethetek!” – kezdte indulatosan az AcNewsnak a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő.

„Esetleg alaposabb reflex és szemvizsgálatot csinálhatnak. De az, hogy pár évente újabb és újabb vezetői teszteket tegyek le azt felesleges időpocsékolásnak tartom, és egyáltalán nem javaslom a bevezetését. Én jól tudok vezetni! Sőt. Sokkal kevesebb balesetem volt idősebb koromban, mint amikor fiatalabb voltam” – tette hozzá a színésznő.

Persze furcsán venné ki magát, ha pont Oszvald Marikának kellene bizonygatnia, hogy tud vezetni, hiszen pár évvel ezelőtt 21 napot töltött a sivatagban a Budapest-Bamako-ralin. Bár többször is veszélyes helyzetbe került, profi versenyzőként viselkedett mindvégig.

„A félősöknek, és azoknak, akik nem szeretnek vezetni, egyáltalán nem ajánlom ezt a túrát. Az egész utazás csodálatos volt, még annak ellenére is, hogy nem egyszer veszélyes helyzetbe kerültem. Volt egy alkalom, amikor beragadtunk a sárba, tengerbe hajtottunk, az autó pedig bevizesedett. Szerencsére ott mindenki értett a szereléshez. Olyan is előfordult, hogy szorongtam, hiszen egy vonalon hatalmas szakadékok között navigáltunk. Egy apró hiba is végzetes lett volna, mindennek ellenére egy olyan pillanat sem volt, amikor féltem” – mondta korábban az AcNewsnak.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés