ACNEWS

Ózd megbüntette Balog Zoltánt: elvette a díszpolgári címét

Fotó: MTI/Kovács Attila
Fotó: MTI/Kovács Attila
Sunnyog a politikusból lett református püspök, de az ország nem bocsátja meg a pedofilügy kegyelmi botrányában betöltött szerepét.
Hirdetés
Ad image

Ózd város visszavonta Balog Zoltántól a díszpolgári címét, miután a politikusból lett püspök tevékenyen részt vett a bicskei pedofilügy kapcsán a kirobbant kegyelmi botrányban. Hiába várja hónapok óta egy ország, hogy Balog majd lemond a püspöki címéről, ő erre nem hajlandó. Ózd viszont most üzent: a képviselő-testület visszavonta Balog Zoltán díszpolgári címét. Még 2014-ben adományozták neki a kitüntetést, de politikusként nem vette át. Püspökként viszont tavaly elfogadta. Mindez a város honlapján közzétett beszámolóból derült ki – írta az szmo.

A közlemény szerint pénteken a Városháza nagy tanácstermében gyűlt össze a testület. Ahol zárt ajtók mögött vitatták meg Balog Zoltán református püspök díszpolgári címének visszavonását. A testület egyhangúlag visszavonta a címet – indokolta a döntést Janiczak Dávid polgármester. Mint azt az AcNews megírta, , Balog február közepén mondott le a Magyarországi Református Egyház zsinata lelkészi elnöki posztjáról. Az ügy előzménye, hogy kiderült: rávette  Novák Katalin akkori köztársasági elnököt, adjon kegyelmet a bicskei gyerekotthonpedofíliáért elítélt igazgatóhelyettesének. Ő az a férfi, aki a bicskei gyermekotthon igazgatója által megbecstelenített áldozatokat arra akarta rávenni, hogy vonják vissza a vallomásukat.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés