ACNEWS

2024. September 16.   |   Edit napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Párizsi lázadás: megtagadják az edzést a Szajnában

Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Illusztráció / Fotó: Shutterstock
A párizsi olimpián részt vevő úszók engedélyt kaptak arra, hogy a Szajnában eddzenek, de a vízminőség miatt nem hajlandók ezt megtenni.
Hirdetés
Ad image

Egyelőre nem tudni, hány sportoló döntött úgy, hogy élni kíván a Szajnában való edzés lehetőségével. Erre a női tíz kilométeres maraton előtti napon kerül sor. Az úszók közül sokan a folyó állapota miatti aggodalmak miatt maradnak távol az edzéstől.

Tegnap, augusztus 6-án a World Aquatics nem tartotta meg az edzést a folyó szennyezettsége miatti aggodalmak okán. Ezt megelőzően a világsajtó beszámolt róla, hogy belga triatlonista Claire Michel kórházba került E. coli baktériummal. A válogatott pedig nem volt hajlandó részt venni a vegyes váltóban. A svájci Simon Westermann és Adrien Briffaud gyomorpanaszok miatt nem vett részt a vegyes váltóban.

Az olimpiai szervezőbizottság közölte, hogy nincs bizonyítékuk arra, hogy a sportolók megbetegedése összefüggésbe hozható a párizsi folyóban lévő E. coli baktériummal.

Fábián Bettina, Rasovszky Kristóf és Betlehem Dávid semmiképpen nem vett volna részt az edzésen, mert csak a 10 kilométeres versenyen akarnak először a folyóba ugrani, addig nem kockáztatnak és medencében edzenek. A nők 10 km-es nyíltvízi úszását a tervek szerint augusztus 8-án, csütörtök reggel 7.30-ról rendezik, a férfiak egy nappal később, hasonló starttal követik őket.

„Ebbe a vízbe egyetlenegyszer szabad bemenni, a versenyen” – mondta a magyar szövetségi kapitány, Gellért Gábor, aki szerint megjósolhatatlan, hogy mi fog történni élesben. Emlékeztetett arra, hogy például a női triatlonosok versenyén a legjobbak odafelé 3 perc 53 másodperc alatt, míg visszafelé 10 perc 30 másodperc alatt úsztak le 375 métert – írja az Infostart.

„Az dönthet, hogy kik tudnak a legjobban alkalmazkodni ehhez a helyzethez, és kik bírják a legjobban erővel a nagy megterhelést, mivel az utolsó 800 méteren mindenkinek nagyon erős szembesodrással kell számolnia” – összegzett Gellért Gábor.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés