ACNEWS

Pert rendelt el a pápa egy szexmániás német pap ellen (18+)

Fotó. Illusztráció / Pixabay
Fotó. Illusztráció / Pixabay
Az egyházfő Ferenc pápa személyesen rendelt el eljárást egy német pap ellen. Rendkívül szokatlan: a pert a "Rota Romana" pápai bíróságon folytatják le.
Hirdetés
Ad image

Ilyen per még nem volt. A feltételezett áldozatok és elkövetők német papok. Az érintettek kiemelkedő személyisége, a helyszínek különlegessége és a leírt bűncselekmények perverzitása az elmúlt 100 év összes vatikáni botrányát háttérbe szorítja.

A pápai kormányzati székház egyik fontos háttéremberének szexuális zaklatásairól van szó egy akkor fiatal német pap ellen, aki 2003 márciusa és 2004 ősze között ott szolgált doktoranduszként. Most, ez év elején az áldozatnak is tanúskodnia kell Rómában.

A botrányban számos katolikus híresség érintett valamilyen formában: Benedek pápa, Georg Gänswein érsek, Gerhard Ludwig Müller bíboros, Pietro Parolin bíboros államtitkár. De Gloria Thurn und Taxis regensburgi hercegnő, valamint regensburgi és eichstätti püspökök is említésre kerülnek mellékesen – írja a Bild.

A feltételezett áldozatnak a hamburgi tartományi bíróság előtt kellett tanúskodnia. A kihallgatás 21 oldalas jegyzőkönyve szerint a pápa lakása melletti Apostoli Palotában történt a bűncselekmény.

Az áldozat a következőképpen írta le a megrázó jelenetet: „Kigombolta a nadrágját, kivette a péniszét, és az egyik cipőjével megütötte, és arra biztatott, hogy én is tegyem ugyanezt. Ezután nekem adta a cipőt, és én valóban megütöttem vele a péniszét. (…) Aztán azt mondta, hogy legalább lépjek rá, ha már erősebben nem tudom megütni. Ekkor felmásztam az asztalra, és a lihegő főpap péniszére álltam. Megdöbbentett, hogy ez örömet okozott neki. Aztán zihálva ejakulált, és megkérdezte tőlem, hogy nem akarok-e én is ejakulálni”.

A hamburgi bírák a következő vallomást rögzítették a jegyzőkönyvben: „Egyszer meghívást kaptam ebédre a Német Kollégiumba. Ebéd után el akart kísérni a szobámba. Nyilvánvalóan volt egyfajta cipőfetisizmusa, sok cipőm tetszett neki. Mikor kimentem a mosdóba, kérte, hogy hagyjam ott a cipőmet. Utólag látszott, maszturbált és ejakulált rá”.

Az egész botrányt a mai napig nagyrészt titokban tartják, bár az áldozat „jelentette az ügyet a személyzeti vezetőnek és az államtitkárság feletteseinek, akiknek a vatikáni rendőrség tartozik felelősséggel”. XVI. Benedek pápa 2011-ben a „Őszentsége prelátusa” címet adományozta a fontos alkalmazottnak. Ügyvédje szerint a főpap „a lehető leghatározottabban visszautasítja” a vádakat.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

18+

Felnőtt tartalom

Elmúlt már 18 éves?

Ezen az oldalon felnőtt tartalom található!