ACNEWS

Piros Ildikóra rátalált a szerelem

Piros Ildikó Fotó: Novák Krisztina
Piros Ildikó Fotó: Novák Krisztina
A színpadtól már visszavonult, de megtalálta a módját, hova fektesse be rengeteg energiáját
Hirdetés
Ad image

Rendhagyó helyszínen, Szilvásváradon, – a ménesgazdaság Éjszakai lovas gáláján – sikerült találkoznunk. Mint kiderült, már második éve a Kossuth- és Jászai Mari-díjas művésznő a narrátora a rendezvénynek. Itt ültünk le egy rövid beszélgetésre.

„A színészettől már visszavonultam, ez egy közös elhatározás volt a férjemmel, Huszti Péterrel. Emlékszem, hogy láttam annak idején a nagy elődöket. Azt is, ahogyan szenvedtek, hiszen ebben a korban már kifogynak a nagy női szerepek. Éppen ezért szerencsésnek tartom magam, mert mindent, ami fontos eljátszhattam az életemben. Ennek köszönhetően boldog ember vagyok”– ecsetelte Piros Ildikó.

Az ország egyik legismertebb, gyönyörű és különleges tehetséggel megáldott művésznője nem csak a színházban, hanem a televízió képernyőjén is számtalanszor elbűvölte a közönséget. Az Abigél című filmben, amely Szabó Magda regényét vitte filmre, Zsuzsanna testvért alakította. Az írónő olyan hatást gyakorolt rá, hogy azóta is meghatározóak számára művei. „Azt szoktam mondani, hogy Magdával már 47 éve összekapcsolódik az életem” – mesélte csillogó szemekkel.

„Pár fellépést azért vállalok, de csak saját szervezésben. 2017-ben hoztam létre az önálló estem, Abigél titkai címmel. Debrecenben debütált a műsor, azóta több mint nyolcvan fellépésen vagyok túl országszerte. Október 5-én, Szabó Magda születésnapján pedig visszatérek Debrecenbe, hogy ezzel az előadással tisztelegjek Magda előtt a Debreceni Nagytemplomban” – említette meg a színművésznő.

Éppen a lipicai kancák előtt álltunk, így a lovakra és a Szilvásváraddal való kapcsolatára terelődött a szó. Büszkén mesélte, hogy első férjétől, a híres Pintér Tamás kaszkadőrtől, művésznevén „Oroszlántól” született fia, Pintér András marketing szakemberként már négy éve részese a ménesgazdaság életének.

„Nagyon érdekes a kapcsolatom a lovakkal, mert András fiam édesapja tanított a főiskolán lovagolni, de folyamatosan csak leestem róluk. A lovakhoz azonban mégis különleges szálakkal kötődöm. Számtalan forgatáson dolgoztam velük együtt. Egyszerre tartottam tőlük és csodáltam ezeket az ősi, gyönyörűséges állatokat. Majd rendszerint azon kaptam magam, hogy ijedtemben elaltattam őket, addig sutyorogtam nekik, a fejüket simogatva. Az öt unokám közül az egyik, Janka ráadásul lovagol, jövő héten kezdődik számára a lovastábor” – mesélt a lovakkal való különleges kapcsolatáról.

Úgy tűnik, hogy a lovakkal való felemás viszonya egyfajta szerelemmé alakult az évek során. Ráadásul folyamatosan visszatérnek az életébe. A színésznő tavaly csak nézőként érkezett a gálára, majd beugróként lett narrátora az eseménynek. Idén már a hivatalos felkérés is megérkezett.

„Nekem már sokkal nagyobb büszkeség a magam szerepénél az, hogy mit hoz itt létre a fiam. Hiszen, a ménesgazdaság igazgatójával, Cseri Dáviddal együtt dolgozva ő a show egyik főszervezője” – emelte ki, hangjában igazi anyai büszkeséggel.

A római kocsiverseny egyik szereplője Dallos Andor, nemzetközi hírű kaszkadőr volt. Fellépésével négy és fél évvel ezelőtt elhunyt édesapja emléke előtt is tisztelgett. Id. Dallos Andor még gyakornokként került Szilvásváradra, majd végigjárva a ranglétrát a ménesgazdaság igazgatójaként fejezte be pályafutását.

„A Lipicai Lovasközpont tervezése még édesapám életében kezdődött meg. Nem titkolt célja volt, hogy ismét fogathajtó világbajnokságot rendezhessünk. Ez az ő életében már nem jöhetett létre. Mégis örömteli esemény lesz, hogy a cél megvalósult és jövőre Szilvásvárad ad otthont a világbajnokságnak. Erre édesapám is nagyon büszke lenne” – nyilatkozta a lovas szakember.

„Idén a szokásosnál is ünnepélyesebb volt a hangulat, hiszen az alapítás 70. évfordulóját ünnepeljük. Igazi unikumnak számít, hogy a jubileumot – szinte kivétel nélkül – az összes európai lipicai ménessel együtt tudtuk megünnepelni. Az pedig külön öröm számomra, hogy talán most volt a legtöbb néző, amióta a létesítmény megnyitotta a kapuit” – hangsúlyozta Cseri Dávid a ménesgazdaság vezetője.

A ménesgazdaság legjobban várt eseménye minden évben a Éjszakai lovas gála. A lovak ugyanis nem éjszakai állatok. Éppen ezért gazdagítja a nézőket egy egészen különleges élménnyel, amikor produkcióikat az éjszakai sötétségben, csupán néhány reflektorral megvilágítva tekinthetik meg.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés