ACNEWS

Pokoli férfiak követik a kamasz lányt az Instagramon

Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Illusztráció / Fotó: Shutterstock
A népszerű tizenéves lány Instagram-követőinek 92 százaléka felnőtt férfi. A kamasz képeit értékesítik az interneten.
Hirdetés
Ad image

Egy, a neve elhallgatását kérő anyuka bátorította tizenéves lányát, hogy indítson Instagram-fiókot, hogy elérje álmát, és influenszer lehessen. Az édesanyát sokkolta azonban, amikor rájött, hogy kiskorú lánya követőtáborának 92 százaléka felnőtt férfi. A lány még csak most jár középiskolába. Táncolni tanul, amiben tehetségesnek bizonyult. Az Instagram oldalát azért kezdte el, hogy kapcsolatba tudjon lépni olyanokkal is, akik vele egykorúak, és ugyanezen a vonalon mozognak. Az influenszerkedése kezdetben olyan volt, mint egy valóra vált álom. Modellmunkákkal keresték meg, világmárkák küldték el neki termékeiket, hogy reklámozza azt. Mintegy 20 ezer dollár (7,4 millió forint) megtakarítása gyűlt össze ennek hála az évek alatt.

De mindennek volt egy dermesztő árnyoldala is

Az Instagram algoritmusai a gyerekek iránt deviáns szexuális vonzalmat érző férfiakat a lány oldalára irányították, elárasztva azt nem kívánt kommentekkel és udvarlással. „Ha influencerként nagy márkákkal akarsz dolgozni, fizetést szeretnél kapni, akkor az egész azon múlik, hányan lájkolják és foglalkoznak a posztjaiddal. Ezt el kell fogadnod, ha ez az álmod.” – idézte az anyát a NewYork Post. A kislányokat követő felnőtt férfiak közül sokan a kamaszok fotóit akarják csak begyűjteni. Ezeket később a Telegramon keresztül (titkosított üzenetküldő alkalmazás – a szerk.) működő dark webes csoportokban értékesítik

Az egyik ilyen helyen egy felnőtt férfi felhasználó megjegyezte, hogy a lány édesanyja „rohadt jól” tudta, hogy a lánya posztjai „perverz felnőtt férfiakat” fognak vonzani. „Mindannyian ügynökök, üzletemberek vagyunk. Teljesen NEM verjük ki a képekre.” – olvasható még a posztban. A lány követőinek száma egy év alatt több mint 100 ezerre nőtt, ezután kezdett el szponzoroktól ajánlatokat kapni. Ezzel párhuzamosan pedig megjelentek az aggasztó üzenetek is. Az akkor még általános iskolás, gimnázium elején járó kamasz testére tettek megjegyzéseket. Miközben egyre több férfi kezdte el követni.

Közel sem elég, amit a Meta lépett

Az apa a lapnak úgy fogalmazott, hogy ezek a „rajongók” pokoli figurák, de mégse ők a legrosszabbak. Sokkal aggasztóbbak ugyanis azok, akik a fizetős tartalmakat választják. Az influenszer ugyanis elindított egy fizetős oldalt, ahol egy bizonyos összegért egyedi tartalmakhoz férhetnek hozzá. „Ők a legfélelmetesebbek mind közül.” – támasztotta alá az édesanya.

A Meta, ami alá a Facebook és az Instagram is tartozik folyamatosan próbálja szigorítani a feltételeit, illetve nem engedi, hogy 13 éven aluliak fiókot nyissanak. Ez azonban a jelek szerint édes kevés. A perverzek jó része könnyedén átcsúszik a szűrésen.  Az oldal algoritmusai ugyanis a felhasználókat olyan tartalmak felé irányítja, amikhez hasonlókra ő maguk is rákerestek, vagy nagyobb figyelmet szenteltek neki az oldalt böngészve.  Legyen az helyes vagy megkérdőjelezhető morálisan. Esetleg, mint a jelen esetben, a pedofília melegágya. Az anya éppen ezért a maga módján igyekszik védeni a lányát. Figyelemmel kíséri az oldalt, a lánya munkáját és fenntartja a jogát arra, hogy ne engedjen valamit megjelentetni. A fürdőruhás képek például egyenesen tiltva vannak, azokat a kommentelőket, akik átlépnek egy határt pedig lendülettel tiltja le lánya oldaláról.

Mindezek ellenére a kamasz állítja, hogy megéri neki a nem kívánt figyelem. Inkább elindult egy másik irányba a tartalomgyártásban. „Igyekszem lányosra venni a figurát. Mindig van masni a hajamban, vagy valami más, aranyos kiegészítő. A lányok inkább divatinspirációt keresnek és szép frizurákat akarnak látni. Ezenkívül sose pózolok fürdőruhában, hiszen ezzel leginkább a férfiakat fogom vonzani.” – nyilatkozta a kamasz.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés