ACNEWS

Rá se lehet ismerni Ficora – megbocsát és figyelmeztet

Fico / Fotó: Shuttesrstock
Fico / Fotó: Shuttesrstock
A merénylet óta először jelentkezett – közösségi oldalán szólalt meg Robert Fico (Smer) miniszterelnök. Láthatóan lesoványodva.
Hirdetés
Ad image

Ha minden jól alakul július elején térhet vissza dolgozni, mondta a kormányfő. Közölte, nem tervez semmilyen jogi lépést, kártérítést sem követel a merénylőjétől, aki rálőtt a nyitrabányai (Handlová) kihelyezett kormányülés után. Azt mondta, megbocsát neki. A férfit az ellenzék aktivistájának nevezte. Köszönetet mondott a mentőknek, az orvosoknak és az egészségügyi dolgozóknak, akik Besztercebányán és Nyitrabányán ellátták, és mindenkinek megköszönte a támogatást.  

Megerősítette, hogy a támadás súlyos egészségkárosodást okozott neki, több műtétre volt szüksége, sok fájdalmat és szenvedést okozott a merénylet. Hozzátette, nincs oka azt hinni, hogy egy magányos őrült támadta meg. Szerinte nyilvánvaló, hogy „a gonoszság és a politikai gyűlölet küldötte volt”, és a politikailag sikertelen, frusztrált ellenzék viselkedése kezelhetetlen méreteket öltött”.

Fico azt mondta, hiszi, hogy a fájdalom, amit átélt, valami jót fog szolgálni. „Az emberek a saját szemükkel láthatták, hogy milyen borzalmakhoz vezethet, ha valaki képtelen demokratikusan versenyezni és tiszteletben tartani a másfajta véleményt. Ami a politikát illeti, én sem vagyok angyal. Tudok kemény lenni. Az általam vezetett kormányok sem tökéletesek, és nem is voltak azok. Bizonyára sok mindent lehetett volna másképp csinálni” – ismerte el. Úgy véli, a másképp, jobban is lehet csinálni a dolgokat, és szerinte más véleményen lenni minden értelmes demokratikus verseny elemi alapja.

(via)

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés