ACNEWS

Ragasztószalaggal fosztották ki a templomot

Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Cseles rablók ragasztószalag segítségével emelték ki az adományokat egy református templom perselyeiből Lentiben.
Hirdetés
Ad image

Rendszeresen visszajárva, ragasztószalaggal lopta ki a pénzt egy templom perselyeiből az a két férfi, akik ellen Lentiben emeltek vádat. Az MTI-nek a Zala Vármegyei Főügyészség szóvivője, Németh Eszter arról számolt be, hogy az elkövetők, egy 44 éves szombathelyi férfi és 54 éves kőszegi társa még tavaly áprilisban szabadultak. Ekkor a két férfi vagyon elleni bűncselekmények elkövetése vádjával kerültek börtönbe. Ezután egyikőjüknek sem volt állandó munkahelye, nem rendelkeztek rendszeres jövedelemmel. Hajléktalanként éltek az utcán, vagy ismerőseiknél húzták meg magukat az elmúlt év során.

Az elsőrendű vádlottnak júliusban támadt az az ötlete, hogy a szentgyörgyvölgyi református templom perselyeiben lévő pénzadományokat kéne megszerezni. Tervét elmondta 54 éves társának is, akinek a kocsijával többször is elmentek a templomhoz. A kőszegi férfi figyelt, hogy senki se vegye őket észre, illetve a templomi kamerákat is elfordította, hogy ne legyen nyoma a rablásnak. Mindeközben 44 éves társa egy kétoldalú ragasztószalag segítségével kiszedte a perselyekben található pénzt.

Nem egészen három hét alatt ötször mentek el a templomba, ahol az elsőrendű vádlott összesen 400 ezer forintot zsákmányolt a furfangos technika segítségével. A Lenti Járási Ügyészség a többszörös visszaesőnek számító férfiak ellen lopás bűntette miatt emelt vádat, fegyházbüntetés kiszabását indítványozva.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés