ACNEWS

Rárúgta az ajtót hajnalban az ócsai lelkész a polgármesterre

Ócsai templom / Fotó: Wikimedia-Lábak
Ócsai templom / Fotó: Wikimedia-Lábak
Durván állt bele a református lelkész Ócsa polgármesterébe, akitől barátságtalan hangú levélben követelte a lemondását.
Hirdetés
Ad image

Hajnali három órakor írt levelében lemondásra szólította fel Hantos Péter ócsai református lelkész a település választásokon vesztes polgármesterét, Bukodi Károlyt. Azt követelte, hogy az Ócsai Református Templom Alapítvány kurátori tisztségét adja le, mivel az szokásjog alapján csak a polgármesteri tisztség betöltője lehet. Bukodi Károly 2010 óta volt Ócsa polgármestere, ám a 2024. június 9-i önkormányzati választáson veszített a Barátságos Élhető Kisváros Egyesület (BÉKE) jelöltjével, Paul Tamással szemben.

A levél tartalmáról és stílusáról a leköszönő polgármester felháborodva számolt be a Facebook oldalán:

„Tisztelt Bukodi Károly úr! Az Ócsai Református Templom Alapítvány Kuratóriuma elnökeként tisztelettel felkérem, hogy kurátori tisztségéről lemondani szíveskedjék” – olvasható a levélben, majd a lelkipásztor stílust váltva, így folytatta: „Ön azért lehetett kurátor, mert a mindenkori polgármester szokásjog alapján kurátor az Alapítványban. Mivel Ön megbukott, mint polgármester és csak a töredék szavazatok alapján jutott be a testületbe, így már nem méltó a kurátori tisztségre. Tisztelettel kérjük, hogy mondjon le, vagy az Alapítvány ezzel kapcsolatban megteszi a szükséges jogi intézkedéseket.”

Bomlasztó és megosztó az ócsai lelkész

De a levél folytatása személyeskedő stílusban íródott, ami egyáltalán nem méltó egy református lelkészhez. „Szeretnénk, ha ez az ügy (az eddigiekhez nem hasonlítható módon) méltósággal rendeződne. Kérjük, szíves együttműködését, mert a továbbiakban nem kívánunk együttműködni Önnel semmilyen módon. Várjuk lemondólevelét, hiszen szeretnénk meghívni a kuratóriumba az új polgármestert… Kívánjuk, hogy élete további folytatásában találja meg azt a területet, amelyben hasznosan és építőbben tud működni, mind a Város vagy az Alapítvány tevékenységében, hiszen tudjuk, hogy kereskedelmi tevékenységében (ha jól tudjuk), mint büfés vagy chips árukihordó igen sikeres volt.”

A lelkész a 444 kérdésére elismerte, hogy ő írta a levelet. Szerinte egy „hivatalos magánlevélről” van szó, amelyet nem a nyilvánosságnak szánt, így nem is akar beszélni róla. Azonban a helyiek felháborodtak a református egyház lelkészének stílusán, amit a polgármester közösségi oldalán meg is írtak. „… ha egy pap is beszáll ebbe aki csak úgy idekerült ‘és nem a békesség igét hirdeti’ez már nem tiszta,,,,és bomlasztó és megosztó!!!!!!” – vélte posztjában Kati.

Szégyenkeznek és háborognak a hívek

„Nem Pap! Lelkész! De mindegy is ez senkihez sem méltó!!!!! Huu de felhúztam magam… Ez annyira minősíthetetlen viselkedés!” – tette hozzá Andi.

„… azért ez már mindennek a teteje!! Én nem bánkódnék emiatt mivel ilyen társaságban én sem vennék részt, pedig református vagyok, a nagyapám harangozó volt, de lehet, hogy átkeresztelkedem!!!!” – fogadkozott Ferenc.

„Mit várhatunk el a pórnéptől ha egy magát nagytiszteletűnek valló egyházi vezető ilyen aljas sorokat képes leírni. Felháborító és siralmas” – vélte Anikó.

„Ilyenkor szégyellem magam hogy református vagyok…Egy pap vagy tiszteletes úr a templomban prédikáljon……és ne politizáljon… azt hagyja meg a politikusoknak….” – háborgott István.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés