ACNEWS

Rekordszámú biciklist büntetett meg a rendőrség

Illusztráció / Fotó: Pixabay
Illusztráció / Fotó: Pixabay
Az eset Bécsben történt, sajnos nem nálunk. A legtöbb bringás a közlekedési lámpák tilos jelzését hagyta figyelmen kívül.
Hirdetés
Ad image

Rekordot döntött a minden korábbinál nagyobb létszámmal, több mint 160 tiszttel dolgozó bécsi kerékpáros rendőrség. Ugyanis a tavalyi év során 9550 esetben bírságolt meg szabálytalanul közlekedő kerékpárosokat. Ez új rekord az egység 17 éves fennállása alatt – írja a Heute.at. A legtöbb bringás – 2 ezer esetben – a közlekedési lámpák tilos jelzését hagyta figyelmen kívül – mazsolázott a szabálysértésekből a vezess.hu. De olyanok is akadtak szép számmal, akik tekerés közben az egyik kezükkel a mobilt szorongatva telefonáltak. Ugye, ismerős a helyzet itthon is?

Magyarországon is súlyos probléma a kerékpárosok viselkedése. A hazai rendőrség általában az autósokat, motorosokat ellenőrzi, a budapesti bringásokat csak ritkán. Pedig utóbbiak közül soknak lövése sincs a  KRESZ-ről. Ittasan szállnak a nyeregbe, semmibe veszik a piros lámpát, a behajtani tilos táblát, száguldoznak a zebrán. Hiába van kijelölt, európai színvonalú kerékpárút, inkább a járdán tekernek. Utóbbira mindennapos példa a belvárosi Andrássy út, ahol a gyalogosok nem győznek elugrálni a bringások elől.

Köztudott, hogy a rádiózás fenegyereke, Bochkor Gábor számtalanszor kifakadt a budapesti biciklisek közlekedési kultúrája miatt. Szerinte egy világvárosban nincs helye a bringásoknak. Egyre dühösebbek az autósok Budapesten. Most már ott tartunk, hogy az autósoknak fenntartott sávok lefeleződtek, szinte minden a bicikliseké a városban. Mindenféle szabályt áthágnak – tisztelet a kivételnek –, ha akarnak, áthajtanak a piroson, az úttesten közlekednek, szembejönnek az egyirányú úton. Totál anarchia” fakadt ki Bocsi korábban a Borsnak.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés